Politie Limburg-Zuid

Overval woning

Brunssum 19-02-2004 - Op woensdag 18 februari 2004 werd door drie gewapende mannen een overval gepleegd op een woning aan de Eindstraat in Brunssum. Een van de bewoners liep een hoofdwond op en werd opgenomen in het ziekenhuis. Nadien zijn de daders gevlucht en van hen ontbreekt ieder spoor.

Omstreeks 20.45 uur drongen drie gemaskerde en gewapende (vuistvuurwapens) mannen een woning binnen aan de Eindstraat in Brunssum. In de woning bevonden zich op dat moment 7 personen (twee mannen en vijf vrouwen). Allen werden gesommeerd op de grond te gaan liggen en door de overvallers vervolgens aan handen en voeten geboeid. Eén van de bewoners (man) kreeg van een van de daders een klap op zijn hoofd. De 63-jarige inwoner van Brunssum liep als gevolg van een klap een ernstige hoofdwond op. Hij werd nadien per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen en daar opgenomen ter observatie. Hij verkeert niet in levensgevaar.
De overvallers eisten geld en doorzochten vervolgens de woning. Er werden door hen diverse goederen meegenomen. Wat en hoeveel is niet bekend geworden.

Na de overval verdwenen de daders met een auto en sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. Deze stelde direct een sporen- en een buurtonderzoek in, dat vandaag zal worden voorgezet om te komen tot de oplossing van dit misdrijf.