Politie Limburg-Zuid

Dodelijke aanrijding, getuigen gezocht

Stein 19-02-2004 - Op donderdag 19 februari 2004, omstreeks 04.45 uur, vond een dodelijke aanrijding plaats op de autosnelweg A-76 ter hoogte van Stein. Een 54-jarige bestuurder (uit Landgraaf) van een taxibusje botste met zijn taxibusje tegen de vangrail. Tengevolge van de aanrijding werd de bestuurder uit het voertuig geslingerd en kwam op het wegdek terecht.

Het slachtoffer is ter plekke overleden. Niet uitgesloten is dat bij de aanrijding gladheid een rol heeft gespeeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen. Die kunnen met de politie Limburg Zuid contact opnemen via 0900 8844 (lokaal tarief).

In het taxibusje zaten geen passagiers. De politie heeft meteen na de aanrijding de autosnelweg A-76 voor het verkeer in beide richtingen afgesloten. Daarbij werd het verkeer ondermeer via de A-2 omgeleid. Als gevolg daarvan ontstonden er files. In de loop van vanmorgen omstreeks 09.00 uur waren deze problemen grotendeels opgelost.