Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/02)

Tilburg, 19 februari 2004.

Winkeldiefstallen

GOIRLE In een winkel aan de Hovel in Goirle hebben agenten gistermiddag rond vijf over drie een 14-jarig meisje aangehouden. Zij was betrapt bij de diefstal van parfum ter waarde van 84 euro.

TILBURG Na de melding van de diefstal van een dekbedovertrek uit een winkel aan de Ringbaan Noord hebben agenten een onderzoek ingesteld in een pand waar veel junks verblijven. In dit pand troffen de agenten ook de gestolen dekbedovertrek aan. Eén van de aanwezigen, een 52-jarige vrouw uit Bladel, wist de agenten te vertellen dat zij de dekbedovertrek gekocht had in een andere winkel dan waar de diefstal was gepleegd, alleen er zat wel een prijskaartje op van de winkel waar de overtrek was gestolen. De vrouw werd hierop aangehouden.

TILBURG Een 14-jarig meisje uit Tilburg is gistermiddag rond kwart voor vijf aangehouden toen zij in een winkel werd betrapt bij de diefstal van een setje oorbellen ter waarde van bijna 6 euro.

TILBURG Een 40-jarige vrouw uit Tilburg is vanmorgen door agenten aangehouden nadat ze in een warenhuis aan de Heuvelstraat betrapt werd bij de diefstal van sokken ter waarde van bijna 21 euro.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Een 12-jarige jongen uit Tilburg is gistermiddag, even voor halfvier, aangehouden aan de Gershwinstraat in Tilburg. De jongen wordt verdacht van de diefstal van de fiets van een even oud meisje uit Tilburg. De zaak kwam aan het rollen toen het Tilburgse meisje haar gestolen fiets in de stalling van een school zag staan. Als de dief zijn gestolen kleinood mist kan hij aangehouden worden. De jongen bekende de diefstal en had de gestolen fiets na de diefstal overgespoten.

Gekneusde ribben

TILBURG Op de kruising van de Dongenseweg en de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg raakte gistermiddag rond halfvijf een 37-jarige motorrijder uit Tilburg gewond toen hij van achteren werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 20-jarige man uit Mariahout. Hierbij kwam de motorrijder ten val. Hij werd in het
TweeStedenziekenhuis in Tilburg onderzocht en hierbij bleek dat de motorrijder gekneusde ribben aan het ongeval had overgehouden.

Hersenschudding en schrammen

TILBURG Een 23-jarige vrouw uit s Gravenmoer raakte gisteravond gewond bij een verkeersongeluk op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg. Zij kwam met haar personenauto tegen een middengeleider terecht nadat ze door een nog onbekende vrachtwagenchauffeur werd gesneden. Omdat door de aanrijding het portier van de auto van het verkeersslachtoffer niet meer open ging moest de brandweer er aan te pas komen om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden. De GGD heeft haar naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar constateerde men een hersenschudding en diverse schrammen.

12 bekeuringen voor rijden in verboden richting

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Dr. Deelenlaan. Bij deze controle kregen 12 weggebruikers een bekeuring omdat ze door een geslotenverklaring voor hun voertuig waren gereden.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Een 36-jarige man uit Goirle is gistermiddag om tien over halfzes betrapt bij het rijden onder invloed. Dat gebeurde aan het NS Plein. Aan het politiebureau blies de Goirlenaar bijna 0.95 promille. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Aan de Heuvelring hebben agenten gisteravond rond tien over halftwaalf een 26-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd rijdend op een bromfiets aangetroffen terwijl hij onder invloed van drank was. Op het politiebureau blies de man iets meer dan 1.90 promille. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken Tilburger op voor mishandeling

TILBURG Een 49-jarige Tilburger is gisteravond rond tien uur aan de Bredaseweg aangehouden, nadat hij een 31-jarige plaatsgenoot enkele vuistslagen in zijn gezicht gaf. Met een dagvaarding op zak is de man weer in vrijheid gesteld. Het duo kreeg ruzie met elkaar nadat de vriendin van het slachtoffer verbaal onheus werd bejegend.

Brand

TILBURG Aan het Textielplein raakte in een garage gisteravond rond tien uur een aanhangwagen met rollen stof in brand. De brandweer heeft, nadat ze de garagedeur had open geslepen, de aanhangwagen naar buiten gedronken en de brand geblust. Door de brand kwam ook de winkel, die in open verbinding met de garage staat, vol rook te staan. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Gestolen shovel gevonden

TILBURG Aan de Haya van Somerenstraat werd gisteravond rond halfelf een shovel aangetroffen die vorig jaar, in de nacht van 6 op 7 mei werd gestolen vanaf het terrein van een bedrijf aan de Brakman. De waarde van de shovel bedroeg 17.000 euro. Na controle door medewerkers van het gedupeerde bedrijf kwam vast te staan dat het over de gestolen shovel ging. De shovel is in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt brandstichter aan

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond om zes uur een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van een brandstichting in de containerruimte van de Beukenflat aan het Boksdoornerf, die in de nacht van zondag op maandag werd gepleegd. Na een uitgebreid onderzoek kon de politie van team Binnenstad de verdachte gisteravond aanhouden. De politie sluit niet uit dat de man voor meerdere brandstichtingen in de containerruimte van de Beukenflat in aanmerking komt.

Veelplegers melden zich

TILBURG Een 39-jarige man uit Tilburg en een 31-jarige vrouw uit Breda, die zich door hun verleden het predikaat veelpleger hebben verworven, zijn gistermiddag om vijf voor halfdrie aangehouden bij het politieteam Binnenstad. Het duo had zich daar gemeld en vertelden dat zij zich hadden schuldig gemaakt aan de diefstal van een camper o de Broekhovenseweg en de diefstal van een auto aan de Alleenhouderstraat in Tilburg. De camper werd gestolen tussen woensdag 11 en zaterdag 14 februari. De auto verdween in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 februari 2004. De veelplegers zijn in verzekering gesteld en worden conform het protocol dat voor dit soort criminele geldt, afgewerkt.

Tilburgse man raakt ernstig gewond bij aanrijding

TILBURG Bij een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Reeshofdijk is vanmiddag rond halftwee een 76-jarige Tilburger ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer dat met zijn fiets op weg was en op de Reeshofdijk reed vanaf de Zwartvenseweg in de richting van de Heyhoef werd bij het oversteken van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg aangereden door een landbouwvoertuig, dat bestuurd werd door een 36-jarige man uit Hank. De fietser werd door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht waar een spoedoperatie noodzakelijk was. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Bejaarde man van portemonnee beroofd

TILBURG Een 91-jarige man uit Tilburg is vanmiddag tussen halftwee en kwart voor twee in de Heuvelstraat van zijn portemonnee beroofd. Dat feit is gepleegd door drie meisjes die de man ter hoogte van het Stadhuisplein aanspraken en om klein geld vroegen om te kunnen parkeren. Op het moment dat de man kijkt of hij klein geld heeft voor de meisjes wordt hij door het drietal totaal overrompeld en zien zij kans de portemonnee uit de handen van de bejaarde man te rukken en er tussenuit te gaan. De man is direct naar de politie gegaan voor het doen van aangifte en op het politiebureau heeft hij ook zijn postbankrekening geblokkeerd. Dat bleek echter al mosterd na de maaltijd want er bleek al 400 euro van de rekening van de man gepind te zijn. Kort daarvoor had de man zelf 50 euro gepind, zodat hij een schade van 450 euro lijdt. De politie heeft een uitgebreide aangifte van de man opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman