TANDBERG

TANDBERG en Cisco leveren eerste IP-gebaseerde oplossingen

TANDBERG en Cisco Systems Team leveren eerste IP-gebaseerde oplossingen die videocommunicatie zo gemakkelijk maken als telefoneren

NEW YORK en OSLO, Noorwegen, February 18/PRNewswire/ --


- Gezamenlijke inspanningen voor ontwikkeling van geconvergeerde netwerken brengen eerste visuele producten op de markt die bedrijven helpen om efficiënter te werken, kosten te verlagen en hun netwerkbeheer te vereenvoudigen.

TANDBERG(R) (OSLO: TAA.OL), een wereldleider in visuele communicatie, kondigde vandaag aan dat, als gevolg van een twee jaar durende strategische partnership en uitwisselen van technologielicenties met Cisco Systems, Inc., ze nu een oplossing leveren die naadloos integreert met de onlangs aangekondigde beeldtelefonieoplossing van Cisco Systems en creëert hiermee een leiderschap in de markt van de beeldtelefonie. Deze oplossingen maakt bedrijfsklare videocommunicatie even gemakkelijk als een telefoongesprek en ze zijn vanaf vandaag beschikbaar.

TANDBERG en Cisco zijn de eerste bedrijven die IP-oplossingen op de markt brengen die de voordelen bieden van IP-oproepbeheer zoals wachten, doorschakelen, en telefoonboek met de verhoogde productiviteit van visuele communicatie.

Door TANDBERG video en Cisco IP Communications met elkaar te combineren, kan iedereen van een organisatie zijn efficiëntie verbeteren door videocommunicatie met medewerkers, klanten en partners en dit op een betaalbare en gemakkelijke manier. Hierdoor kunnen bedrijven hun bestaande IP-infrastructuur optimaal aanwenden, kosten besparen en hun netwerkbeheer vereenvoudigen.

TANDBERG neemt nu versies van de eerste twee producten in zijn portefeuille op die een geheel vormen met Cisco's IP PBX software, Cisco CallManager versie 4.0:


- TANDBERG 1000, een compacte, op zichzelf staande eenheid voor bedrijfsklare videoconferentie in een afzonderlijk kantoor of een kleine vergaderzaal.


- TANDBERG 550, een eenheid met convertor en decoder voor bedrijfsklare videoconferentie met een bestaande monitor in een afzonderlijk kantoor of een kleine vergaderzaal.

Beide producten werken samen met H.323 videosystemen. Alle TANDBERG systemen zullen ook beeldtelefonie en H.323 ondersteunen tegen eind 2004.

'We hebben samen met TANDBERG de handen in elkaar geslagen om deze baanbrekende video IP Communications oplossing op de markt te brengen, zei Marthin De Beer, vice president en general manager van Cisco's IP Communications Business Unit. 'Video in onze bestaande IP communicatie portefeuille integreren toont de echte kracht van IP met de vele communicatiemiddelen die in de organisatie van de klanten beschikbaar zijn. De markt is klaar voor bedrijfsklare videoconferentie op kantoor en TANDBERG en Cisco bieden hiervoor een naadloze oplossing.'

'De steun van een wereldleider zoals Cisco bevestigt onze visie op onze visuele communicatie,' zei Andrew Miller, vice chairman en chief executive officer van TANDBERG. 'Deze relatie betekent een belangrijke evolutie van onze visuele communicatie strategie en laat ons toe om samen een superieure oplossing te leveren aan onze klanten.' Miller voegde eraan toe dat deze twee nieuwe producten slechts een eerste stap zijn in een langetermijnsverbintenis voor meer gemeenschappelijke ontwikkelingsprojecten.

De nieuwe TANDBERG videosystemen kunnen worden aangesloten op elke IP-aansluiting die wordt ondersteund door Cisco CallManager 4.0 software. Videogesprekken worden op dezelfde manier gehouden als telefoongesprekken en bieden meer persoonlijke, gebruiksvriendelijke telefoonfuncties en vertrouwde kiesmethoden voor de gebruikers zoals:


- Videogesprekken doorschakelen van en naar telefoon- naar andere videotoestellen en groepsystemen.


- Oproep doorschakelen naar andere nummers bij bezettoon of geen antwoord.


- Videooproepen in wacht plaatsen


- Ad-hoc conferenties met één toets voor meerdere gebruikers


- Volledige toegang tot telefoonboek

'IP spraaktelefonie wordt wereldwijd een veelgebruikte technologie in bedrijven. De aankondiging van vandaag toont duidelijk aan dat gebruiksvriendelijke beeldtelefonie nu ook beschikbaar is en dat het binnenkort ook een veelgebruikt medium zal worden,' stelt Gerry Kaufhold vast, hoofdanalist, In-Stat/MDR. 'Dit is een vanzelfsprekende strategische partnership, die de TANDBERGS kennis inzake videocommunicatie overbrengt op Cisco's wereldwijde IP-telefoonmarkt.'

Over TANDBERG

TANDBERG, een toonaangevende leverancier van videosystemen en
-diensten helpt bedrijven en organisaties om de huidige visuele communicatiekloof te dichten. Onze specifieke kennis van de sector en onze adviserende aanpak helpt de TANDBERG klanten om hun organisaties nieuwe mogelijkheden te bieden. TANDBERG wil met standaardoplossingen het gebruik van visuele communicatiemiddelen bevorderen. Het bedrijf heeft een hoofdkwartier in New York én in Noorwegen en voert installaties uit bij klanten in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG staat genoteerd op de beurs van Oslo onder de ticker TAA.OL. Surf naar www.tandberg.net voor meer informatie.

TANDBERG is een gedeponeerd handelsmerk in de VS en bepaalde andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Web site: http://www.tandberg.net

Source: TANDBERG

Contact: Jean Rosauer, +1-312-961-4565, of
jean.rosauer@tandbergusa.com, of Gillian Dalslaaen, +47-98-289838, of gillian.dalslaaen@tandberg.net, beide van TANDBERG; of Lisa Wilkins van Ketchum voor TANDBERG, +1-312-228-6821, of
lisa.wilkins@ketchum.com

19 feb 04 16:24