Eemland noord 16.00 uur

Utrecht 19-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Motorrijder geflitst
SOESTERBERG Op woensdag 18 februari heeft de Koninklijke Marechaussee bij een snelheidscontrole op het Zeisterspoor een motorrijder geflitst die 100 kilometer sneller reed als de toegestane 50 kilometer per uur.

De snelheidsovertreder werd geklokt op 152 echte kilometers en was daarmee de topper bij de gecontroleerde bestuurders. De radarcontrole vond plaats tussen 07.00 en 09.45 uur en 522 bestuurders passeerden de apparatuur in dat tijdsbestek. Met 85 bekeuringen werd wel duidelijk dat de controle niet overbodig was.

Het proces-verbaal tegen de motorrijder zal worden gezonden naar justitie die beslist over de straf.

Verdachten afpersing aangehouden
SOESTERBERG Op vrijdag 16 januari kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf op de Amersfoortsestraat een molotov-cocktail tegen de deur was gegooid. De schade bleef door de actie beperkt tot een brandplek op de voordeur. Wel werd door nader onderzoek duidelijk dat de eigenaar van het bedrijf werd afgeperst. Er werd gedreigd dat als de eigenaar niet overging tot het betalen van een geldbedrag zijn bedrijf in vlammen zou opgaan.
Door de inzet van een groot aantal politiemensen en ondersteuning van diverse specialistische diensten werd nog dezelfde avond de identiteit van de verdachten bekend.