Eemland zuid 16.05 uur

Utrecht 19-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Lijk gevonden in kanaal
AMERSFOORT Getuigen troffen donderdagmorgen een lijk aan in het water van het Valleikanaal in Amersfoort. De politie is op zoek naar de identiteit van het stoffelijk overschot.

Om 10.42 uur kreeg de politie de melding dat drie getuigen een stoffelijk overschot zagen drijven in het Valleikanaal ter hoogte van de Ring Kruiskamp en de Van Randwijcklaan. Het betreft het lichaam van een meisje/vrouw dat al enige tijd in het water heeft gelegen. De politie onderzoekt de zaak, waarbij de prioriteit ligt bij het vaststellen van de identiteit. Getuigen met informatie kunnen bellen naar de recherche van het district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling
AMERSFOORT Op donderdagochtend omstreeks 09.00 uur is een 15-jarig meisje uit Soest mishandeld door een 18-jarige vrouw uit Amersfoort en haar 28-jarige broer op het Stationsplein.

De 18-jarige vrouw viel het meisje aan, vanwege een ruzie. Zij sloeg het meisje meerdere malen. Daarna belde de vrouw haar broer, die het meisje ook nog een aantal klappen gaf en haar ook bedreigde. Daarna renden de vrouw en haar broer weg. Het meisje is voor controle naar haar huisarts gegaan. Ook een nichtje (gegevens onbekend) van het meisje, welke getuige was van het gevecht, werd geslagen. Beide meisjes hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Honderd lichtmasten gestolen
AMERSFOORT Tussen woensdag 18 januari 16.15 uur en donderdag 19 januari 07.30 uur zijn van het bedrijventerrein van de gemeente Amersfoort ongeveer 100 lichtmasten gestolen. Het 2 meter hoge hek om het terrein heen, vertoonde geen sporen van schade.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid: 0900-88 44.