Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 19 februari

Alkmaar 19-02-2004 - 16.00 uur

Autodieven op heterdaad betrapt
Alkmaar, 19 februari 2004
Agenten zetten vannacht omstreeks 02.00 uur op de Bannewaard een personenauto aan de kant vanwege het opvallende rijgedrag. Toen het voertuig, een Volkswagen Golf, tot stilstand kwam, zette de bestuurder het op een lopen. De overige drie inzittenden bleven zitten. Tijdens de controle bleek dat de auto gestolen was. De inzittenden, twee 20-jarige jongens en een 23 jarige, allen afkomstig uit Alkmaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het signalement van de bestuurder werd ondertussen door de meldkamer doorgegeven aan andere surveillancevoertuigen.
Omstreeks 02.10 uur werd, op de Drechterwaard, de bestuurder van een Opel Astra staande gehouden, omdat hij opviel door de hoge snelheid waarmee hij reed. Op de achterbank troffen zij, liggend en hevig transpirerend, een 18 jarige Alkmaarder aan, die voldeed aan het signalement van de vluchtende bestuurder. Hij werd uiteraard aangehouden.
De bestuurder van de Opel bleek gedronken te hebben. Hij blies 425 ug/l, terwijl het wettelijke toegestane 220 ug/l is. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Over de op de achterbank liggende jongeman verklaarde hij, dat hij even tevoren door hem was opgebeld met het verzoek hem op te pikken en hem een lift te geven.

Auto te water
Heerhugowaard, 19 februari 2004
Vanmorgen raakte omstreeks 07.00 uur een 39-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp op de Oostdijk met zijn voertuig te water, vermoedelijk door de (plotselinge) gladheid. De auto raakte daarbij waarschijnlijk total loss. De man liep, naast de schrik, een nat pak op.

Bekeuringen voor rood licht
Zuid Scharwoude, 19 februari 2004
Vanmorgen hield de politie tussen 07.15 en 08.30 uur op de kruising bij de Voorburggracht/Dorpsstraat met de Geestweg/Oostelijke Randweg een roodlichtcontrole.
Het resultaat was dat 23 scholieren een bekeuring kregen, omdat zij het rode licht negeerden. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Bewoners geëvacueerd na uitbreken brand
Alkmaar, donderdag 19 februari 2004.
Donderdagmiddag ontstond brand in de nieuwbouw van een zogenaamd 'zorghotel' aan de Dillenburgstraat. De brand ontstond bij werkzaamheden op het dak. In verband met de rookontwikkeling en het gevaar van het overslaan van de brand werden enkele tientallen bewoners uit een aangrenzende verzorgingsflat geëvacueerd en opgevangen in een in de tegenover gelegen moskee. De burgemeester van Alkmaar was kort na het uitbreken van de brand ter plaatse. Zij heeft zich op de hoogte gesteld van de situatie en gesproken met de geëvacueerden. Het vuur is door de brandweer geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Na ruim een uur konden de bewoners weer terug naar hun woningen. Een aantal appartementen in de verzorgingsflat bekwamen rookschade. Hoe groot de schade is aan het nieuwbouwgedeelte is niet bekend.