Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 19 februari

Den Helder 19-02-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontroles
Den Burg, woensdag 18 februari 2004
Drie automobilisten zijn tussen 16.30 uur en 17.00 uur staande gehouden tijdens een snelheidscontrole op de Pontweg. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur waar 60 is toegestaan. De overtreders kregen een proces-verbaal.
De Koog, 18 februari 2004
Een automobilist is bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Dit gebeurde tijdens een snelheidscontrole op de Pontweg tussen 16.00 uur en 16.25 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur waar 80 km/u is toegestaan. Middenmeer, 18 februari 2004
Drie overtreders zijn bekeurd tijdens een snelheidscontrole op de Schagerweg. Daarbij werd een snelheid gemeten van 103 km per uur. Dit is 23 km per uur meer dan daar wettelijk is toegestaan.

Politie zoekt getuigen na aanrijding
Den Helder, woensdag 18 februari 2004
Omstreeks 16.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het fietspad van het Liniepad in Den Helder. Vier fietsers, twee jongens met voor hun twee meisjes, werden op het fietspad links ingehaald door een bromfietser. Bromfietsers zijn daar niet toegestaan. Bij deze inhaalmanoeuvre raakte de bromfietser het voorwiel van een van de fietsers. Hierdoor kwam een 13-jarig meisje uit Den Helder ten val. Ze viel met haar hoofd op de grond en raakte bewusteloos. De bromfietser is even gestopt, maar vervolgens weer doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd en is inmiddels weer thuis. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die de identiteit kennen van de bromfietser.
Zijn signalement is als volgt: de bromfietser droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een zwarte, leren jas en een zwarte integraal helm. Ook had hij opvallende handschoenen aan met halve vingers. Zijn vingertoppen waren daardoor te zien en die zijn blank. De bromfiets is een zilverkleurige scootermobiel.
Getuigen die menen de identiteit van de bromfietser te kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto gestolen
Wieringerwerf, donderdag 19 februari 2004
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Vliestroom een rode Opel, type Kadett, met het kenteken XN-58-SB gestolen.