Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 19 februari

Hoorn 19-02-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole
Hoorn, woensdag 18 februari 2004
Op woensdag zijn er in totaal 9 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles. Deze werden uitgevoerd op verschillende locaties in Hoorn, Opmeer en Berkhout. De meeste overtredingen zijn begaan door het rijden door rood licht, het niet dragen van de gordel en het overtreden van de maximale snelheid binnen de bebouwde kom.

Bromfiets gestolen
De Goorn, woensdag 18 februari 2004
Laat op de avond is in de Nicolaas Koppestraat een bromfiets uit een schuur gestolen. Het gaat om een rode Piagio Velofax. Bij het stuur zit plakband om de kap vast te houden. In de buddy zitten het bromfietscertificaat en het verzekeringsbewijs.

Autoruiten vernield
Obdam, 18 februari 2004
Omstreeks 17.30 uur heeft een drietal tot nu toe onbekend gebleven mannen een auto klem gereden en tot stoppen gedwongen. Een van hen heeft hun auto, een Opel, vervolgens vernield. De precieze plek waar het zich afspeelde is niet bekend. De bestuurder van het vernielde voertuig zat met nog twee mannen in de auto, alle drie afkomstig uit Polen en 22, 24 en 31 jaar oud.
Nadat hun auto stilstond, stapte er uit een van de twee auto's een man die met een stok op de ramen van de Opel begon te slaan. Hierdoor ging een aantal ruiten kapot. Door het kapotgeslagen raam probeerde hij vervolgens de mannen in de auto te raken. Het drietal wist in hun auto evenwel te ontkomen. Zij konden geen signalement van de daders geven.

Vrouw ten val door ijzel
Avenhorn, donderdag 19 februari 2004
Op de kruising Grosthuizen/ Slimdijk is vanmorgen een bestuurster van een bromfiets uitgegleden. Dit kwam door de ijzel op het wegdek. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar gebleken is dat zij haar enkel heeft gebroken.