ANVR/VRA

Provinciale winnaars Verkiezing Reisbureau van het Jaar bekend

De Meern/Maarssen, 19 februari 2004
De provinciale winnaars van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2004 zijn vandaag bekend gemaakt door de initiatiefnemers, de Vereniging van ANVR Reisagenten en het reisvakblad Reisrevue. Het gaat om de volgende reisbureaus:

Groningen: Globe Reisburo Paddepoel, Groningen
Friesland: Reisburo Internoord, Leeuwarden
Overijssel: Globe Reisburo, Holten
Gelderland: Globe Reisburo, Aalten
Flevoland: Globe Reisburo, Almere-Stad
Utrecht: Brooks Reisburo, Utrecht
Noord-Holland: Reisburo Touring BV, Zaandam
Zuid-Holland: Brooks Reisburo, Delft
Noord-Brabant: Toerkoop Reisburo Relik & Van Hooft, Breda Zeeland: World of TUI Reisbureau René, Yerseke
Limburg: Kupers Reisinfo, Weert

De verkiezing heeft tot doel reisbureaus te stimuleren meer aandacht te besteden aan kwaliteit in hun bedrijfsvoering. Alle provinciale winnaars dingen mee naar de landelijke titel, waarbij één van deze reisbureaus de titel overneemt van reisbureau Disma te Tilburg. De landelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond op 29 maart aanstaande in Van der Valk Hotel Vianen.

De verkiezing heeft verschillende ronden gekend, waarbij in de eerste twee ronden schriftelijke vragenlijsten ingevuld dienden te worden. In de mondelinge ronde die hierop volgde zijn alleen de reisbureaus bezocht die meer dan gemiddeld scoorden op de verschillende onderdelen. De beoordeling werd verzorgd door het management adviesbureau Deloitte & Touche.

Binnenkort wacht de provinciale winnaars de laatste fase van de verkiezing, namelijk een gesprek met een deskundige jury onder voorzitterschap van de heer G. Helming, directeur Verkoop en Marketing van Transavia. In deze jury hebben verder zitting: mevrouw C. van Dongen (De Jong Intra Vakanties), de heer H. Mosselman (Sudtours Vliegvakanties), Professor F. Go (Erasmus Universiteit), mevrouw R. Engeman (directeur ANVR) en de heer J. Lokhoff (hoofdredacteur Reisrevue).

Noot voor de redactie (