Politie Amsterdam-Amstelland

Automobilist zwaargewond
19-2-2004. Woensdagavond raakte een 20-jarige automobilist zwaargewond bij een aanrijding met een tram. De tram vloog door de klap uit de rails. De bestuurder werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg. De trambestuurder raakte licht gewond en kon ter plaatse worden behandeld. De trampassagiers bleven ongedeerd. De oorzaak van de aanrijding wordt door de politie onderzocht. Even voor tien uur reed een tram van lijn 9 over de Middenweg in de richting van Diemen. Op de kruising met de Kamerlingh Onneslaan kwam de tram in botsing met een personenauto die kwam uit de Kamerlingh Onneslaan en reed in de richting van de Hogeweg. De ravage was groot en het voorste deel van de tram vloog uit de rails. De rijbaan was enige tijd gestremd voor alle verkeer. Naar de oorzaak wordt een uitgebreid onderzoek verricht door de Technische Ongevallendienst van de politie. Even voor één uur werd de weg weer vrijgegeven.
Goed signalement leidt naar daders
18-2-2004. Twee mannen die maandag op Kleiburg een man met een vuurwapen hadden bedreigd zijn dinsdag gearresteerd. Politiemensen herkenden het duo.
Poging tot overval winkel
19-2-2004. Woensdagochtend probeerde een ongeveer 18-jarige man een winkel te overvallen in de Tweede Egelantierdwarsstraat. Hij stormde de winkel binnen en bedreigde een winkelmedewerker met een honkbalknuppel. De vrouw gilde toen hij haar bij de keel greep. De dader die kennelijk schrok van de noodkreten van het slachtoffer vluchtte de winkel uit richting de Bloemgracht en is sindsdien spoorloos.