19/2 Aa & Dom mel

Boxtel 19-02-2004

DISTRICT AA & DOMMEL

DERDE VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN, Boxtel

De politie heeft woensdagavond een 17-jarige inwoner uit Zeist aangehouden voor een inbraak in een horecagelegenheid aan de Bosscheweg in Boxtel. De inbraak vond plaats op 16 februari 2004. Die nacht konden dankzij een oplettende getuige al een 21 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en 22 jarige man uit Zeist op heterdaad worden aangehouden. De gisterenavond aangehouden man uit Zeist wist er vandoor te gaan. Omdat de politie snel terplaatse was hadden de inbrekers de deur van het pand nog net niet open gekregen. Er ontstond alleen schade. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

VREEMDELING INGESLOTEN, Sint-Oedenrode

Woensdagavond troffen agenten op de Ollandseweg in Sint-Oedenrode een 29-jarige vreemdeling aan. De man was niet in het bezit van identiteitspapieren. Ter vaststelling van zijn identiteit is hij in vreemdelingenbewaring gesteld.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD, Sint-Michielsgestel

De politie heeft woensdag in een loods aan het Spreeuwenbos in Sint-Michielsgestel een hennepkwekerij met 579 oogstrijpe planten aangetroffen. Een 49-jarige inwoner uit Sint-Michielsgestel is in verband hiermee aangehouden. De kwekerij was professioneel ingericht. De stroom werd volgens een medewerker van Essent illegaal afgetapt. De verdachte kon in een bij de loods gelegen woning worden aangehouden. De planten en de kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

AGRESSIEVE BERLICUMMER DOOR HET LINT, Berlicum

Woensdagmiddag is een 14-jarige agressieve inwoner uit Berlicum in het politieloket aan de Kerkwijk in zijn woonplaats door het lint gegaan. De jongen was aan het bureau omdat de politie een gesprek met hem wilde hebben over zijn agressieve gedrag tegenover zijn moeder en zus. De jongen ging daarop door het lint, schopte tegen een stoel en bedreigde een agent met de dood. Hij is terplaatse aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VEROORZAKER AANRIJDING ONDER INVLOED ALCOHOL, Sint-Oedenrode

Woensdagavond heeft er op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode een aanrijding plaatsgevonden met drie personenautos. Een 19-jarige inwoonster uit Sint-Oedenrode reed over de Randweg in de richting van de Boskantseweg. Zij werd op een gegeven moment ingehaald door een 58-jarige automobilist uit Sint-Oedenrode. De man reed tijdens deze manoevre frontaal op de auto van een hem tegemoetkomende 48-jarige plaatsgenoot. Laatstgenoemde belandde in de sloot en raakte lichtgewond, Hij heeft zich moeten laten behandelen aan knie-en hoofdletsel. De 55-jarige verdachte bleek teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.