19/2 Maasland
>
Oss 19-02-2004

DISTRICT MAASLAND

TIEN AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN, Oss

De politie heeft met de aanhouding van tien Ossenaren in de leeftijden van 14 t/m 17 jaar ruim honderd auto-inbraken en pogingen tot inbraken opgelost. De Ossenaren hebben reeds bijna alle zaken bij de politie bekend. De buit bestond voornamelijk uit navigatiesystemen en autoradios. De verdachten pleegden de diefstallen, in wisselende samenstellingen, vanaf juni 2003 tot januari van dit jaar in Oss, Berghem en éénmaal in Lith. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

SNELHEIDSCONTROLE, Nuland

Woensdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de N59 in Nuland vijfhonderd voertuigen gecontroleerd op overtreding van de maximum snelheid. Vier van hen bleken harder te rijden dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/h.

LICHTGEWONDE BIJ AANRIJDING. Oss

Woensdagavond is een 19-jarige fietster uit Oss op de Gasstraat in haar woonplaats lichtgewond geraakt toen zij werd aangereden door een 26-jarige plaatsgenoot. Laatstgenoemde reed met zijn auto vanuit een uitrit de Gasstraat op en zag de fietster daarbij over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en liep daarbij letsel aan haar kin op. Zij is per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.