2e persbericht van donderdag 19 februari 2004

Eindhoven 19-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ruim vijftig straatroven opgelost

Na een onderzoek heeft de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) eind januari vier Eindhovenaren van 20, 21, 21 en 32 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van 53 straatroven. Het aantal straatroven is na de aanhouding van dit viertal aanzienlijk afgenomen.

De straatroven vonden tussen juli 2003 en januari 2004 plaats, hoofdzakelijk in het centrum van Eindhoven. Daarnaast zijn ook berovingen die in Geldrop, Heeze, Son, Nuenen en Waalre plaatsvonden opgelost. In de meeste gevallen werd in het voorbij rijden met een scooter de tas van het slachtoffer weggenomen. In drie gevallen werd het slachtoffer met een vuurwapen bedreigd. Ook werden enkele slachtoffers geschopt en geslagen bij de beroving. Een 21-jarige vrouw uit Nuenen werd op 31 augustus 2003 van haar tas beroofd op de Wolvendijk door twee personen op een bromfiets. Haar tas hing aan het stuur van haar fiets. De bijrijder greep haar tas, waarop de bestuurder van de bromfiets gas gaf en de vrouw enkele tientallen meters werd meegesleurd. Zij liep diverse blauwe plekken en gekneusde ribben op.

De buit van de berovingen bestond voornamelijk uit geld en mobiele telefoons. Naar schatting is bij deze 53 straatroven een geldbedrag van ruim 10.000 buitgemaakt. Gedurende het onderzoek zijn slechts een paar honderd euro en enkele mobiele telefoons teruggevonden. Het is de bedoeling om de buit op de verdachten te verhalen.

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit gaat verder met het onderzoek naar straatroven en verwacht nog meer aanhoudingen.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Prof. Dr. Dorgelolaan is donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Met een lasergun werd de snelheid van 466 voertuigen gecontroleerd. 23 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 92 km/u. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij de mistlichten brandden. Een ander zat te bellen tijdens het rijden en kreeg ook een bon.

Op de Vestdijk bij het 18 Septemberplein is tussen 11.30 en 12.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. 19 bestuurders reden door rood en kregen een bekeuring. Vijf bestuurders droegen geen gordel. Ook zij kregen een bekeuring.

Breugel: Bestelauto gestolen

Vanaf de Van Gentlaan is donderdag rond 11.30 uur een witte Volkswagen LT35 met het kenteken 74-BJ-SB gestolen. De bestuurder was bij een winkel aan het lossen. De auto was niet afgesloten en de sleutels zaten op het contact. De bestuurder zag toen hij buiten kwam de auto wegrijden.

Son: Jongen gewond bij aanrijding

Een tienjarige jongen uit Son is donderdag om 8.10 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Amerikalaan. Hij stak met zijn fiets plotseling de weg over. Een 18-jarige vrouw uit Son reed met haar auto over de Amerikalaan en kon niet op tijd stoppen voor de overstekende fietser. De jongen is met kneuzingen en een bult op het hoofd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Leende: Man door stier dood gedrukt

Bij een agrarisch bedrijf aan de Heggerdijk is donderdag rond 7.45 uur een veekoopman door een stier dood gedrukt. De veekoopman, de 57-jarige Antonius van Rooij uit Someren, wilde de stier in de veewagen doen. Op weg daar naartoe drukte de stier de man tegen een metalen hek. De man is naar het ziekenhuis gebracht en daar aan inwendige verwondingen overleden. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Valkenswaard: Zakkenrollerij

Twee vrouwen uit Valkenswaard en Neerpelt zijn donderdagmorgen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De twee vrouwen bezochten de weekmarkt. Hun portemonnee werd uit de jaszak en schoudertas gepakt. In de portemonnee van de 76-jarige vrouw uit Neerpelt zat 65,=. In de portemonnee van de 76-jarige Valkenswaardse zat 120,= en de bankpas met de pincode. Met het pasje bleek even later 1000,= opgenomen te zijn.