Gemeente Oosterhout

Definitieve uitgangspunten visie Slotjesveld vastgesteld

70.000 voor opstellen visie en onderzoek naar parkeervoorzieningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de collegevergadering van 16 februari jl. de definitieve uitgangspunten voor de visie Slotjesveld vastgesteld. Tevens vraagt het college de raad een krediet tot maximaal 70.000 beschikbaar te stellen voor het opstellen van een ruimtelijke visie voor het Slotjesveld. Op basis van de ruimtelijke visie worden vervolgens inrichtingsplannen en een bestemmingsplan opgesteld.

De raad heeft zich op 20 januari jl. opiniërend uitgesproken over de uitgangspunten. Tijdens deze raadsbehandeling zijn drie moties aangenomen. Deze moties zijn voor het college aanleiding geweest om twee nieuwe uitgangspunten toe te voegen aan de reeds bestaande uitgangspunten voor de visie. Deze uitgangspunten luiden als volgt:
1. De landschappelijke inpasbaarheid dient bepalend te zijn voor alle nieuwe ontwikkelingen van het Slotjesveld.

2. Het Slotjesveld wordt gevrijwaard van parkeergebieden op maaiveld.

Daarnaast heeft de raad gevraagd om een onderzoek naar de planmatige en technische haalbaarheid van een ondergrondse parkeervoorziening. Tevens is gevraagd de financiële haalbaarheid hiervan te bekijken. Het college zal, naast deze vorm van onderzoek, ook alternatieven voor een volledig ondergrondse parkeervoorziening in het onderzoek betrekken.

De raad bespreekt het voorstel in zijn vergadering van 17 februari.

Oosterhout, 17 februari 2004
11/3/2004