Provincie Zuid-Holland




Vergadering 17 Februari

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 17 februari 2004. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten van de GS-vergadering vindt u door onderaan deze pagina op 'meer' te klikken.

Onderzoek milieu-effecten omleiding Stougjesdijk Oud-Beijerland De N217 vormt een belangrijke ontsluiting voor de Hoeksche Waard van en naar rijksweg A 29. Daarnaast verbindt de weg de kernen in het gebied onderling. Onderdeel van de N217 is de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. De weg is hier niet berekend op het huidige verkeersaanbod.GS gaan de milieu-effecten onderzoeken van de omleiding Stougjesdijk (N 217) in Oud -Beijerland. De uitgangspunten hiervoor zijn vastgelegd in een startnotitie/MER. Lees het persbericht.

Uitvoering wandelpadenplan van start Door de verstedelijking staat de instandhouding van de wandelinfrastructuur onder grote druk. Daardoor zijn veel onverharde wandelverbindingen in Zuid-Holland verdwenen. De provincie gaat daarom 431 kilometer bestaande onverharde en halfverharde verbindingen beschermen. Dit staat in het Wandelpadenplan, dat zich richt op het realiseren van een aaneensluitend netwerk van wandelpaden. Een wandelnetwerk levert een grote bijdrage aan de mogelijkheid dichtbij huis te recreëren. Bovendien ontstaat een betere ontsluiting van het landelijk gebied voor recreanten en voor toekomstige recreatiegebieden vlakbij de stad. Lees het persbericht.

Belangrijke impuls voortgang herstructurering bedrijventerreinenGS hebben in het collegewerkprogramma de ambitie uitgesproken om 500 hectare nieuwe en 500 hectare verouderde bedrijventerreinen te realiseren in de periode tot 2007. Daarom hebben GS deze maand ruim ¤ 2,2 miljoen uitgetrokken voor herstructurering van bedrijven-terreinen en een bedrijvencentrum voor starters in Zuid-Holland. Het geld komt uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen (OFB). Het OFB is een fonds dat door de provincie zelf wordt gevoed en waaruit economische investeringen worden gefinancierd. Voor 2004 staat nog een bedrag uit het OFB ter beschikking van ¤ 9,3 miljoen. Lees het persbericht.

Convenant Uitvoeringsafspraken verkeer en vervoer 2004 tot en met 2007Provincie Zuid-Holland en Stadsregio Rotterdam hebben afspraken gemaakt over de uitvoering van infrastructurele projecten in het gebied van de stadsregio. Afgesproken is dat het Regionaal Verkeers- en vervoersplan van de stadsregio wordt vertaald naar concrete projecten en subsidiebijdragen daarin.

Verklaring van geen bezwaar voor gebouwencomplex hoek Spui Grote MarktGS hebben de gemeente Den Haag een verklaring van geen bezwaar verleend voor de bouw van een gebouwencomplex op de hoek van het Spui en de Grote Markt. Het complex bevat winkels, amusementruimten en een bioscoop. In juli 2003 heeft de provincie al een specifieke verklaring van geen bewaar afgegeven voor een bouwvergunning. Naar aanleiding van de bouwvergunning kwamen er bezwaren binnen over onder andere de strijdigheid met het beschermde stadsgezicht en de bouwhoogte en architectonische vormgeving. Samen met het feit dat de Rijksdienst voor de Monumenten Zorg niet correct bij de procedure betrokken was, schorste de rechter de bouwvergunning en moest de gemeente de vergunning aanvragen. Nu er alle partijen geen belemmeringen meer zien tegen de voorgenomen bouwplannen is de verklaring van geen bezwaar verleend. Zie ook: http://www.zuid-holland.nl/algemeen/bestuur/gs/besluitenlijst_gs/besluitenlijst_gs.jsp