Politie Zeeland


Z-1162-2004 VALSE STRIPPENKAART

Op de Buitenhaven in Terneuzen werd donderdag rond 10.00 uur, in een bus van Connexxion, een 18-jarige inwoner van de gemeente Sluis aangehouden.
De jongeman had gebruik gemaakt van een valse strippenkaart.

O-1163-2004 RIJDEN ONDER INVLOED

Een 43-jarige automobilist uit Vlaardingen werd donderdag rond 12.00 uur op de Schuithaven in Zierikzee aangehouden.
De man reed in een auto die niet verzekerd was en waarvan de APK was verlopen.
Tevens had de man geen geldig rijbewijs en reed hij met een rijontzegging. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol reed, de ademanalyse gaf aan dat hij 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
De auto van de man werd gestald bij het politiebureau en de eigenaar kreeg de nodige proces-verbalen.

O-1164-2004 GESLOTEN VERKLARING

Donderdag omstreeks 13.55 uur ontving een 60-jarige man uit Vlissingen op de Eendrachtsweg in Tholen voor het rijden in een gesloten verklaring motorvoertuigen.
De bestuurder van de bedrijfsauto reed de Eendrachtsweg in reed twee maal een gesloten verklaring in en ging vervolgens rechtdoor de brug over. Hier werd hij tot stoppen gebracht en ontving hij een bekeuring.

W-1165-2004 WINKELDIEVE AANGEHOUDEN

In de Lange Delft in Middelburg werd donderdag rond 14.45 uur een 45-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden wegens winkeldiefstal.
Het personeel van een kledingzaak in de Lange Delft alarmeerde de politie. Agenten in burger die in de binnenstad aanwezig waren snel ter plaatsen en hielden de vrouw, die net met haar fiets weg wilde rijden, aan. De Middelburgse had drie kledingstukken ter waarde van E 54.85 van de desbetreffende kledingzaak in haar tas zitten. Tevens zaten er in haar fietstassen goederen van de V&D en uit een supermarkt die van diefstal afkomstig waren. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze werd gehoord. Op het politiebureau bekende ze alle diefstallen. Ze kreeg een winkelverbod en dagvaarding uitgereikt.

Z-1166-2004 BESCHONKEN BELG

Een 59-jarige man uit het Belgische Dentergem werd donderdag rond 14.55 uur in de Vrijheidslaan in Terneuzen aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit de ademanalyse bleek de bestuurder 3,1 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de Belg werd ingevorderd.