Gemeente Gouda


datum: 19 februari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Karin Westerink
telefoon: 0182-588349

oplossingen voor grote hoeveelheid werk ambtelijke organisatie

Voor de grote hoeveelheid werk die de gemeente heeft zijn oplossingen gevonden. Begin dit jaar werd duidelijk dat er onvoldoende capaciteit (mensen en middelen) beschikbaar is om alle plannen voor 2004 waar te kunnen maken. Door extra taken in het kader van OptimaForma en reorganisatie dreigden reguliere taken onder druk komen te staan. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om sommige beleidsontwikkelingen en vernieuwingen uit te stellen of op een andere manier aan te pakken.

De extra werkzaamheden die voortkomen uit OptimaForma worden geheel conform de ambities uitgevoerd. Door goed te kijken naar wat prioriteit heeft en wat kan wachten op het gebied van beleidsontwikkeling is er binnen iedere sector voldoende ruimte gecreëerd voor deze extra werkzaamheden. Iedere sector heeft eigen oplossingsvoorstellen gedaan. Uitgangspunt hierbij was dat er geen extra financiele middelen beschikbaar worden gesteld en dat er geen extra mensen kunnen worden aangenomen. De keuzes zijn gemaakt in overleg met de verantwoordelijke wethouders.

gevolgen voor de stad

Het sluitend maken van de productieraming leidt niet tot het bijstellen van de ambities voor de stad. Het gaat om verschuiving of anders uitvoeren van werkzaamheden door de gemeentelijke organisatie. Alleen voor het jaar 2004 past het college het tempo waarmee nieuwe ontwikkelingen in Gouda in gang worden gezet aan. In 2005 wordt opnieuw bekeken of er voldoende capaciteit is om uitvoering te kunnen geven aan de geplande werkzaamheden.


--- einde bericht ---

noot aan de redactie
Bijgevoegd is het collegevoorstel. Daarin vindt u een uitgewerkte lijst van alle gevonden oplossingen.

datum

19 februari 2004

afdeling

Communicatie en persvoorlichting

contactpersoon

Karin Westerink

telefoon

0182-588349