Gemeente Lingewaard


Wegwerkzaamheden stilgelegd

Donderdag 19 februari kreeg de milieupolitie een melding van een verkeersgevaarlijke situatie op de hoek van de Karstraat met het Nieuwe Diep. Een kabelbedrijf was aan telecomkabels aan het lassen, die daar in de grond liggen. Het fietspad vanuit Huissen richting Bemmel was afgezet met borden en hekwerken.

Fietsers werden verzocht daar over te stekenen. De weg werd versmald door waarschuwingspalen. Daardoor ontstonden zulke gevaarlijke situaties dat in overleg met de wegbeheerder van de gemeente en het kabelbedrijf de werkzaamheden zijn stilgelegd. Het werk mag worden hervat als er verkeerslichten zijn geplaatst.

Haalderen
In Haalderen dreigde een verkeersgevaarlijke situatie te ontstaan bij het bouwen van woningen in de Huchtstraat. Hier kon voorlopig worden volstaan met een waarschuwing aan het adres van de aannemer.

Op de bouwplaats zelf is te weinig ruimte om kranen en bouwmaterialen te plaatsen. Een vergunning is verleend om een gedeelte van de Huchtstraat hiervoor te gebruiken.

Er werd echter een groter gedeelte van de openbare weg gebruikt dan de vergunning toestond. Er ontstonden verkeersgevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Voor de milieupolitie was dit aanleiding om aan de uitvoerder uit te leggen binnen welke kaders gewerkt kan worden. Als de vergunning weer wordt overtreden, wordt de bouw stilgelegd.

Bericht geplaatst op 25 februari 2004