Gemeente Barendrecht

Gezamenlijk persbericht gemeente Barendrecht en gemeente Albrandswaard

Wethouders Barendrecht en Albrandswaard samen op pad

Werkbezoek jongeren en politici aan discotheken

BARENDRECHT (6 februari 2004) - De Barendrechtse en Albrandswaardse wethouders jeugdzaken (Ett Schoehuizen en Erwin de Jongh) gaan donderdag 19 februari samen met gemeenteraadsleden en een aantal jongeren op werkbezoek bij diverse discotheken en andersoortige uitgaansgelegenheden in de regio. In Barendrecht moet op korte termijn een discotheek worden gerealiseerd en alle betrokkenen willen zich graag laten informeren over de ervaringen in andere gemeenten.

Het werkbezoek voert achtereenvolgens langs jongerencentrum Tavenu (Waalwijk), discotheek The Blue Lagoon (Zwijndrecht), jongerencentrum Dock 3 (Hendrik Ido Ambacht) en eetcafé- discotheek La Baraque (Zevenhuizen). Behalve vertegenwoordigers van het Jongerenplatform en wethouder Ett Schoehuizen hebben ook de gemeenteraadsleden Stephanie ter Borg (VVD), Adri Luijendijk (CDA), André van Wingerden (SGP/ChristenUnie), Ingeborg Monhemius (D66) en Ada Dekker (GroenLinks) zich inmiddels aangemeld. Bovendien zullen er ook ambtenaren, jongeren en politici uit Albrandswaard mee gaan, onder wie wethouder Erwin de Jongh.

Tijdelijke jeugdvoorziening

Het is de intentie van zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad dat de proef met een tijdelijke jeugdvoorziening (disco) doorgaat. Voor zowel de tijdelijke als de permanente disco richt de gemeente momenteel de pijlen op de 'oksel van het Vaanplein'. Dat is ten noordoosten van de toekomstige wijk Vrijenburg. Voor de proef met de tijdelijke disco is op dit moment nog geen ondernemer aangewezen. Gesprekken daarover lopen nog en bovendien moeten er eerst nog wat haken en ogen op het gebied van ruimtelijke ordening worden opgelost. Zo zal er ook voor een tijdelijke voorziening een RO-procedure gevolgd moeten worden. ,,Mede als gevolg daarvan kan en wil ik nu nog niets zeggen over de termijn waarop de tijdelijke voorziening gereed moet zijn. Maar neem maar van mij aan dat dat zo snel mogelijk is. Binnen het gemeentehuis heeft dit onderwerp alle mogelijke vormen van prioriteit'', aldus verantwoordelijk wethouder Ett Schoehuizen.

Samenwerking met buurgemeente Albrandswaard

Onlangs heeft wethouder Ett Schoehuizen met zijn Albrandswaardse collega Erwin de Jongh afgesproken dat in het vervolg zo veel mogelijk zaken die betrekking hebben op jeugd en jongeren in Carnisselande en Portland gezamenlijk worden aangepakt. Schoehuizen: ,,Op papier ligt er op de Bakkersdijk dan wel een gemeentegrens, maar daar hebben bewoners en jongeren natuurlijk terecht geen boodschap aan. Zelf verwacht ik veel van de integrale en gezamenlijke aanpak.'' De afspraken tussen beide wethouders worden binnenkort nader uitgewerkt en op papier gezet. Zo komt er een gezamenlijk plan waarin exact wordt vastgelegd wat wel en wat niet samen willen aangepakt. ,,Op het gebied van voorzieningen voor de jeugd zal sowieso worden samengewerkt en vandaar dat ook vertegenwoordigers uit Albrandswaard zijn uitgenodigd voor de studiereis op 19 februari'', zo stelt Schoehuizen.

Z.O.Z.
Het exacte programma voor 19 februari is als volgt:
1. 09.30 uur Vertrek vanaf Gemeentehuis Barendrecht
2. 10.30 uur Rondleiding jongerencentrum Tavenu (Waalwijk), zie ook www.tavenu.nl
3. 11.30 uur Terug naar Barendrecht, waarna de bus om 12.45 uur vertrekt voor het middagdeel
4. 13.45 uur Rondleiding discotheek The Blue Lagoon (Zwijndrecht), zie ook www.thebluelagoon.nl
5. 14.45 uur Rondleiding jongerencentrum Dock 3 (Hendrik Ido Ambacht), zie ook www.dock-03.nl
6. 16.30 uur Rondleiding eetcafé- discotheek La Baraque (Zevenhuizen), zie ook www.labaraque.nl
7. 17.30 uur Avondeten in la Baraque

8. 18.30 uur Terug naar Barendrecht (thuis omstreeks 19.00 uur)

Noot voor de pers,