Syntens

Geachte redactie,

Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

Vriendelijke groet

Daphne Diephuis

'Veel belangstelling voor bouwen eigen website via project internetbouwstenen'

Noordelijke ondernemers afbouw- en onderhoudssector koplopers inhaalslag internet

Het belang van informatie- en communicatietechnologie (ICT) neemt ook in de sector Afbouw en Onderhoud snel toe. Vrijwel ieder bedrijf heeft voor zijn bedrijfsvoering te maken met ICT. In de afbouw- en onderhoudsector zijn bedrijven met een 'internet inhaalslag' bezig. Het Noorden loopt daarbij voorop. In korte tijd hebben zo'n 40 ondernemers, bestaande uit schilders, stukadoors, vloerenleggers, en monteurs van plafonds en wanden, zich aangemeld om snel, eenvoudig en goedkoop hun eigen website te bouwen. Dit gebeurt onder deskundige leiding in een workshop. De eerste groep gaat op 19 februari bij Syntens in Meppel aan de slag.

Sectororganisatie HAO en werkgeversorganisaties KV FOSAG en NOA onderkennen het belang van internet voor de toekomst. Samen met Pagelink interactives en Syntens is daarom het project Internetbouwstenen opgezet (www.internetbouwstenen.nl). De organisaties verwachten het gebruik van ICT onder hun leden te stimuleren door een eenvoudig en goedkoop internet product aan te bieden: binnen één dag is de website van een ondernemer klaar en deze is vervolgens makkelijk zelf te onderhouden. Daarnaast wordt de ondernemer ondersteund met een kostenloze workshop en een telefonische helpdesk.

Syntens werkt mee in het project omdat een van diens taken is om het midden- en kleinbedrijf bewust te maken van innovatiekansen. Juist bij de afbouw- en onderhoudssector is er nog veel rendement te behalen door innovatie met hulp van ICT en internet. Naast efficiënter werken en minder vergissingen levert het gebruik van ICT en internet deze sector kansen op nieuwe markten of nieuwe samenwerkingsverbanden op.


---