Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 18-02-2004 - 16.00 uur

Auto gestolen

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2004.

Vanaf de Zijdam is tussen 13.00 en 22.50 uur een blauwe Mercedes, type SLK 320 Roadster, met het kenteken 60-FT-KP gestolen. In de auto zit een navigatiesysteem van het merk Becker en een radio/cd-speler.

Man aangehouden voor heling

Alkmaar, woensdag 18 februari 2004.

Op de Kanaaldijk is een 26-jarige inwoner uit Alkmaar aangehouden. De man viel op doordat hij met een kompaan bezig was een voorband van een auto te wisselen. Bij navraag via de meldkamer van politie, bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. Daarop werden een van de twee aangehouden, de ander wist echter te ontkomen. In de auto werd een tas met inbrekersmateriaal aangetroffen.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, dinsdag 17 februari 2004.

Vijftien bromfietsers zijn bekeurd tijdens verkeerscontroles in de middag op de Unbrielaan en Smaragd. De meeste overtredingen betreffen het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsers. Eveneens werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel (1) en het overschrijden van de maximumsnelheid (2).

Castricum, dinsdag 17 februari 2004.

Van 18.00 uur tot 21.00 uur is in Castricum een fietsverlichtingcontrole gehouden op de Oranjelaan, van Haerlemlaan, De Bloemen en de Martin Luther Kinglaan. Daarbij zijn negentien mensen bekeurd voor het niet of onvoldoende voeren van de fietsverlichting.

Heiloo, woensdag 18 februari 2004.

Drie bekeuringen zijn uitgedeeld aan weggebruikers voor het rijden door rood licht. Dit gebeurde tijdens een verkeerscontrole op de Ringweg, Ewisweg en t Loo tussen 7.30 en 08.30 uur. De overtreders werden direct staande gehouden.

Politieman aangevallen door gans

Bergen, dinsdag 17 februari 2004.

Dinsdagmiddag werd een politieman door een gans op het erf van een woning aan de Kerkedijk aangevallen. Hij was daar omdat er informatie was dat er buitenlanders zonder werkvergunning bezig waren met de bouw van een schuur bij dit perceel. Er werden inderdaad twee mensen aangetroffen die niet over de juiste papieren bleken te beschikken. Tijdens de staandehouding kwam er uit onverwachte hoek tegenstand. Op het erf liepen een aantal ganzen. Eén van deze dieren was het kennelijk niet eens met de werkwijze van de agent en viel hem aan. Het slachtoffer werd meerdere malen in zijn been gepikt. Zachte drang om de gans op andere gedachten te brengen hielp niet, het dier bleef aanvallen. Pas nadat de politieman een schoppende beweging maakte in de richten van het agressieve dier verdween het. In alle commotie wist één van de staande gehouden mannen te ontkomen. De andere man, een 27-jarige Oekraïner, is overgebracht naar het politiebureau en daar in bewaring gesteld in afwachting van zijn verwijdering uit Nederland.

Ongeldig rijbewijs

Bergen, dinsdag 17 februari 2004.

Een 36-jarige autobestuurder uit Bergen krijgt een bekeuring omdat hij in het bezit is van een buitenlands rijbewijs dat niet langer geldig is in Nederland. Hij had binnen een half jaar verblijf in Nederland een Nederlands rijbewijs moeten aanvragen. Hij mag nu niet meer rijden.

Bedreiging met fles

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2004.

Op het terrein van het NS station bedreigde een, naar later bleek 28-jarige Alkmaarder, een viertal personen met een lege fles. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij bedreigde hen niet alleen met de fles maar ook (verbaal) met de dood. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan, die zich daarbij verzette door onder meer te schoppen. Hij werd geboeid afgevoerd. De man was echter hardnekkig in zijn verzet en begon vervolgens te spugen. De man is ingesloten. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man aangehouden

Alkmaar, woensdag 18 februari 204.

De politie heeft rond 09.00 uur in zijn woning een 64-jarige inwoner uit Alkmaar aangehouden. De man had nog een boete openstaan van 1041,00 euro wat direct moest worden afgerekend. Bij niet voldoen wacht de man een vervangende hechtenis van 16 dagen.