Persberichten 18/02

Regio 18-02-2004

Lisse Aanhoudingen na achtervolging

De politie heeft op dinsdagavond 17 februari drie mannen van 20,21 en 22 jaar, woonplaats onbekend, in Amsterdam aangehouden na een achtervolging vanaf Lisse. De mannen worden verdacht van een woninginbraak eerder die avond. Eerder was er in deze woning al ingebroken. Naar aanleiding van een groot aantal woninginbraken gepleegd medio december 2003 tot begin februari 2004 in de wijken De Blinkert, Berkhout en het centrum van Lisse heeft de politie afgelopen tijd extra gesurveilleerd. Na een inbraakmelding bij een woning aan de Don Boscostraat werd een verdacht voertuig in de omgeving gesignaleeerd. De auto met drie inzittenden ging er vandoor waarna er een achtervolging volgde tot in Amsterdam. In de Indische buurt werd het voertuig geparkeerd waarna tot aanhouding kon worden overgegaan. Een van de verdachten werd direct bij de auto aangehouden. Een tweede verdachte wilde er vandoor gaan door in een sloot te springen. De verdachte werd echter aan de andere zijde van de sloot aangehouden. Bij de aanhouding werd door de verdachte hevig verzet gepleegd. De derde verdachte kon in de omgeving worden aangehouden. De verdachten zijn na de aanhouding overgebracht naar het bureau in Leiden. Onderzoek naar de inbraak bij de woning aan de Don Boscostraat wees uit dat inbrekers de woning waren binnengekomen door een raam in te slaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachten en of zij betrokken zijn geweest bij de eerdere serie inbraken. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Katwijk Politie zoekt getuigen overval woning De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan Parnassia in de wijk Zanderij. Op vrijdagavond 6 februari rond 21.20 uur werd daar een 28-jarige vrouw met haar vier kinderen door een man met een vuurwapen bedreigd. De man was de woning binnengelopen nadat een kind de voordeur opende. Met een klein geldbedrag verliet de man even later de woning. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Uit het door de politie ingesteld onderzoek komen twee mensen naar voren die op het moment dat de man binnen werd gelaten op het trottoir voor de woning stonden. Deze twee personen, een man en een vrouw van middelbare leeftijd, stonden onder een lantaarnpaal op de hoek van Dauwbraam/Parnassia. Eén van deze mensen droeg een beige lange jas. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze mensen. Ook eventuele andere getuigen kunnen bellen met de politie in Katwijk via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gouda Brommerrijder ten val Een 28 jarige man uit Gouda is dinsdag 17 februari omstreeks 22.00 uur gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed op zijn bromfiets over de Zwarteweg toen agenten zagen dat hij slingerend reed. De man reed op de Graaf Florisweg toen hij tegen een stenen kant van de rijbaan aanreed en kwam ten val. De man is met een hoofdwond naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht. Daar is een bloedproef van hem afgenomen ter controle op alcoholgebruik.