Politie Limburg-Zuid

Ruim 30 kilo drugs in beslag genomen

Kerkrade 18-02-2004 - Met de aanhouding van een 32-jarige Kerkradenaar en zijn 21-jarige vriendin uit Brunssum wist de politie dinsdagavond 17 februari 2004, ruim 30 kilo drugs en 40.000 in beslag te nemen.

Omdat het vermoeden bestond dat de Kerkradenaar zich bezig hield met de handel in verdovende middelen, startte een tien man sterk team van de Kerkraadse politie halverwege januari 2004 met een onderzoek.

Dat leidde ertoe dat de 32-jarige Kerkradenaar dinsdagavond in een woning aan de Strijthagenweg in Kerkrade kon worden aangehouden. In die woning werd ongeveer 20 kilo softdrugs en 40.000 in beslag genomen.

De politie stelde ook een onderzoek in in een woning aan de Kerkstraat in Brunssum alwaar zijn 21-jarige vriendin woont. Daar werd ongeveer 1 kilo cocaïne (straatwaarde plm. 30.000) en ruim 5 kilo softdrugs in beslag genomen. De vriendin werd aangehouden.

Omdat bekend was dat de Kerkradenaar op de Locht in Kerkrade mogelijk nog een illegale koffieshop runde, werd ook daar een onderzoek ingesteld.

In de shop werd 5 kilo softdrugs in beslag genomen. Drie personeelsleden (twee vrouwen van 23 en 25 jaar en een man van 26 jaar) en een 40-jarige Duitse klant werden aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Met betrekking tot de koffieshop zal via de gemeente getracht worden bestuursrechtelijke maatregelen te treffen om te komen tot een sluiting.

De Kerkradenaar en zijn vriendin zijn inmiddels in verzekering gesteld.