Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 18 februari 2004

Medaillekansen voor Prins Hendrik-atleten op NK Indoor

Bij de AA-Drink Nederlands Indoorkampioenschappen atletiek, zaterdag in het Belgische Gent staan een 14-tal atleten van Prins Hendrik aan de start, waarvan een aantal zicht heeft op een podium. Zo verbeterde Erik Cadée zich afgelopen zaterdag bij wedstrijden in Duitsland sensationeel naar de 2e plaats op de Nederlandse ranglijst bij het kogelstoten. Zijn stoot van 17,53 meter zal echter niet genoeg zijn om titelverdediger Rutger Smith van de titel af te houden. Cadée, eerste jaars-senior, won vorig jaar dit onderdeel bij de junioren, en is ook Europees Juniorenkampioen op het discuswerpen.

De Vughtse polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen is op een derde plaats op de nationale ranglijst te vinden. Echter, na het afzeggen van Christiaan Tamminga wegens ziekte, worden de kansen van Jansen op een medaille groot. De recente prestaties van Rens Blom (o.a. 5,70 meter) zal echter buiten bereik liggen van de student aan de Sportacademie in Tilburg.

Op hetzelfde onderdeel zal de Delftse Monique de Wilt aantreden. De 27-jarige studente won vorig jaar het NK Indoor met een Nederlands record van 4,45 meter, maar sprong dit indoorseizoen een wedstrijd, tot en met een hoogte van 3,60 meter. Springsters als Sandra van der Geer en Sabine Verbeek dingen met De Wilt mee naar het podium.

Iris Waanders uit Vught maakt evenals De Wilt haar rentree op nationaal niveau, en treedt aan bij het hinkstapspringen. De indoorkampioene van 2001 en 2002 heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gesprongen.

Op de 60 meter sprint starten vier leden van Prins Hendrik. De Tilburgse Christel Bertens, vorig jaar zesde bij het NK Indoor, heeft zich onlangs verbeterd naar een tijd van 7.73 seconden en is daarom een zekere finaleloopster. Dorien Dek, Marco Vervoort en Ralf Kieboom zijn ook op dit nummer ingeschreven. Dek loopt ook de 200 meter, het onderdeel waarop ze vorige maand Nederlands kampioen bij de studenten werd. Dezelfde afstand is het NK-onderdeel voor Boy Aarts, de Nederlands kampioen bij de junioren. Op de 400 meter is Thijs van der Aalst ingeschreven.

Op de 60 meter horden is er de deelname van Pepijn van Hove uit Vlijmen. De juniorenkampioen was enkele weken nog op dreef bij indoorwedstrijden in Utrecht met een persoonlijke record van 8.44 seconden.

Naast de senioren komen in het voorprogramma de Veteranen en de Junioren B in actie. Tim van den Berg loopt de 800 meter bij de jongens; Imme van den Burg zal deelnemen bij het polsstokhoogspringen bij de meisjes. Bert van Lith (V40) en Jet van Esch (V50) komen uit op de 800 meter (Van Lith) en de 200 meter (Van Esch).

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht