Politie Limburg-Zuid

Ruim 20 misdrijven opgelost

Kerkrade 18-02-2004 - Met de aanhouding van vier mannen en een vrouw heeft de politie ruim 20 misdrijven opgelost die plaatsvonden tussen december 2003 en afgelopen vrijdag 13 februari 2004.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 februari 2004 werd met een gestolen auto de pui geramd van een drogisterij aan de Salmstraat in Geleen. Daarbij werd een grote partij parfum buitgemaakt. Dankzij de oplettendheid van een getuige kreeg de politie een goed signalement van de gebruikte auto.
Toen die auto die nacht rijdend over de autoweg in Heerlen werd gesignaleerd, konden de inzitenden, een 33-jarige man en een 36 jarige vrouw uit Kerkrade, worden aangehouden. De buit van de ramkraak bevond zich nog in hun auto.

In het daarop door de Kerkraadse politie ingestelde onderzoek werden in een woning in Kerkrade goederen aangetroffen die buitgemaakt waren bij eerdere inbraken/ramkraken. Een in die woning verblijvende
40-jarige Kerkradenaar werd daarop aangehouden.

Gaande het verdere onderzoek kwamen nog twee verdachten in beeld te weten een 43-jarige Kerkradenaar en een 38-jarige inwoner uit Geleen. Beide mannen konden afgelopen weekend worden aangehouden.

De verdachten hebben tot nu toe ruim 20 misdrijven bekend. Deze misdrijven bestonden uit autodiefstallen, ramkraken en op andere grove wijze inbreken in winkels en bedrijven.
Een en ander vond onder andere plaats in Geleen, Nuth, Simpelveld, Heerlen, Valkenburg en Gulpen.

De buit bestond hoofdzakelijk uit sigaretten, parfums en mobiele telefoons. Met de opbrengst daarvan werden drugs gekocht. Vier van de vijf aangehouden verdachten zitten inmiddels in voorlopige hechtenis.

In het belang van het onderzoek kon de politie omtrent deze zaak geen eerdere melding maken.