Politie Limburg-Zuid

Wapens aangetroffen bij huiszoekingen

Sittard-Geleen-Born 18-02-2004 - Bij enkele huiszoekingen op dinsdag
17 februari 2004 in Sittard (Zonnebloemtraat) en Munstergeleen (Julianalaan) trof de politie een aantal wapens aan die vooral bij stropers in gebruik zijn.

Zo werden in Sittard bij een verdachte een zogenaamde flobert, een jachtgeweer en een pistool gevonden. Tevens werd er een grote hoeveelheid munitie (een paar honderd patronen / munitie) aangetroffen. Voorts nam de politie bij de man 9 wildzang vogels in beslag. Ook werd bij hem nog een hennepplantage aangetroffen. Tijdens het onderzoek kwam tevens aan het licht dat de twee buren van de man ook een hennepplantage hadden, waarna deze eveneens in beslag genomen werden. Tevens bleek er in twee gevallen met de stroom geknoeid te zijn, reden waarom de energiemaatschappij een voorlopige boete oplegde van 1000 euro per persoon. Bij een tweede verdachte, een inwoner van Munstergeleen, werden eveneens wapens aangetroffen. Zo werden 1 dubbelloops jachtgeweer met afgezaagde lopen, een alarmrevolver, een geluiddemper en een grote hoeveelheid munitie (naar schatting meer dan duizend patronen / munitie) van diverse kalibers aangetroffen alsmede
2 rookgranaten. Aanleiding van de zoekingen was dat de politie aanwijzingen had dat de beide verdachten mogelijk wapens zouden hebben.
Beide werden voor nader onderzoek ingesloten.

Bij een onderzoek na diverse inbraken binnen het district Sittard werd op dinsdag in een woning in de jan Steenstraat te Sittard een zoeking gedaan. Hierbij werden een groot aantal vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen in beslaggenomen. Het betrof een 3-zits, een
2-zits bankstel, fauteuil, salontafel, breedbeeld TV, videorecorder, DVD-speler, Quad, Overheadprojector en enkele patronen. De bewoner werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Ook werd een inwoner van Sittard (woning aan Clothildestraat) aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Bij een onderzoek in de woning van verdachte werd 500 gram heroïne en een jachtgeweer in beslag genomen. Ook deze verdachte werd in verzekering gesteld en zal vrijdag voor de officier worden geleid.