18/02 Den Bosch

's-Hertogenbosch 18-02-2004

VALSE AANRIJDINGEN

Een 24-jarige Bosschenaar is op het politiebureau in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van oplichting. De man reed in zijn auto achter achter andere automobilisten en probeerde hen middels claxonneren en lichtsignalen te laten stoppen. Vervolgens vertelde hij hen dat ze zojuist tegen zijn auto waren gereden en dat er daardoor schade was ontstaan. Hij eiste een geldbedrag als compensatie voor de schade. De bumper van zijn Mercedes hing los. De Bosschenaar pleegde deze feiten sinds enkele maanden in de omgeving van Rosmalen, s-Hertogenbosch, Empel, Vlijmen, Drunen en Heusden. Bij de politie zijn ruim 30 zaken bekend waarbij de verdachte deze truc uithaalde. Binnenkort zal de man zich voor de rechter moeten verantwoorden.

AGRESSIEVE MAN PLEEGT VERNIELINGEN, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is op de Bethaniestraat in s-Hertogenbosch een 36-jarige man uit deze plaats aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man vernielingen pleegde in een pand aan deze straat. De man was zeer agressief en verwondde bij zijn aanhouding een agente aan haar been. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is op de Van Heelustraat in s-Hertogenbosch een 43-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn ex-vriendin te hebben bedreigd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

VERLICHTINGSCONTROLE, Rosmalen

Bij een verlichtingscontrole op diverse locaties in Rosmalen zijn dinsdagavond twaalf personen bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Vlijmen

Dinsdagmiddag is op De Akker in Vlijmen een 36-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel voor ruim 35 euro aan goederen weggenomen. Toen een medewerker de vrouw vroeg mee te lopen, verzette zij zich hevig en krabde en sloeg hem daarbij in zijn gezicht. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.