1e persbericht van woensdag 18 februari 2004

Eindhoven 18-02-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Man aangehouden na bedreiging

Woensdagmorgen rond 0.45 uur is in de Beelstraat een man van 26 jaar uit Helmond aangehouden. Hij was in die straat bij een woning binnengedrongen en had daar een 40-jarige vrouw bedreigd. Bij de woning was de ruit van een deur vernield. Toen de politie de man aanhield, was hij in het bezit van een vleesmes. Het wapen is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten. Het is nog onbekend waarom de man de woning is binnengedrongen en de vrouw heeft bedreigd.

Helmond: Auto weggehaald

Een grijze Mazda 323 (TV-56-XP) is in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen vanaf het Speelhuisplein.

Geldrop: Opgepakt na mishandeling

Dinsdagavond rond 22.00 uur is in de Molenstraat een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden Hij had tijdens een ruzie met een 55-jarige Geldroppenaar de man geslagen en geschopt. Aanleiding tot de ruzie was een onenigheid over een vereniging. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer is heengezonden.

Oirschot: Twee gewonden bij aanrijding

Twee mannen uit Rotterdam (19 en 21 jaar oud) zijn dinsdagavond kort voor middernacht gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeluk op de snelweg A58 ter hoogte van Oirschot. De 21-jarige bestuurder wilde iets in de wagen pakken waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam in de rechterberm van de weg terecht en sloeg daar vervolgens over de kop. De bestuurder en de 19-jarige inzittende konden er zelf uitkomen. Ze zijn met respectievelijk een hoofdwond en pijn op de borst naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebracht.

Valkenswaard: Kassa weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Dragonder is een kassa met nog onbekende inhoud weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond rond 22.30 uur. Een ruit aan de zijkant van het bedrijf is ingeslagen.

Valkenswaard: Auto gestolen

Vanaf de Olieslagerwei is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf (TZ-95-KD).

Veldhoven: Automobilist rijdt door na aanrijden fietser

Een 40-jarige man uit Veldhoven is dinsdagavond rond 19.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Pastorielaan/Sterrenlaan. Hij werd daar op zijn fiets aangereden door een kleine rode personenauto, die er na de aanrijding vandoor is gegaan. De fietser is met onbekend letsel opgenomen in het MMC in Veldhoven. De politie zoekt de bestuurder van de kleine rode personenauto die na de aanrijding is weggereden en getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Someren: BMW ontvreemd

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Boerenkamplaan een rode BMW M3 (56-FD-NJ) weggehaald.