Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 19 februari 2004

Website papier- en kartonindustrie gelanceerd

De Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) branchevereniging van de Nederlandse papier- en kartonindustrie - heeft haar hernieuwde website gelanceerd: www.vnp-online.nl. Op de site is achtergrondinformatie te vinden over de stand van zaken in de papier- en kartonindustrie op het gebied arbeidsomstandigheden; bosbeheer; energie en klimaat; industriebeleid; milieu; oud papier en recycling; en voedselcontact. Ook is er informatie over de convenanten die de sector afgesloten heeft, de geschiedenis van het papier en de productiewijze van papier en karton. Verder is er achtergrondinformatie over de individuele papier- en kartonfabrieken en de VNP als branchevereniging en is er documentatiemateriaal te bestellen of downloaden. Ook het laatste nieuws over de industrie en over de afzonderlijke fabrieken wordt voortaan via de VNP-site gepubliceerd.

Profiel

De VNP is opgericht in 1904 en behartigt sindsdien de belangen van de Nederlandse papier- en kartonfabrieken. Op 27 mei van dit jaar bestaat de VNP 100 jaar. De focus van de VNP is erop gericht om de papier- en kartonindustrie te maken tot een industrie die milieuvriendelijk, innovatief en aantrekkelijk is. Hiertoe is de VNP actief op de gebieden arbeidsomstandigheden; bosbeheer; energie en klimaat; industriebeleid; milieu; oud papier en recycling; en voedselcontact.Momenteel zijn alle 27 Nederlandse papier- en kartonfabrieken lid van de VNP. De meeste hiervan behoren tot een buitenlands concern. Gezamenlijk was de Nederlandse papier- en kartonindustrie in 2002 goed voor een omzet van 2,2 miljard euro. De totale afzet betrof ruim 3,3 miljoen ton. In de papier- en kartonsector zijn momenteel 6400 mensen direct werkzaam (de cijfers voor 2003 komen op korte termijn beschikbaar).

Contactgegevens

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Dennis Deelen op 020 654 30 69 of via d.deelen@vnp-online.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.vnp-online.nl