PERSBERICHT - 2004-02-19

VVV Noord- en Midden-Limburg:

Nieuwe aspergekaart met 12 fietsroutes

Noord- en Midden-Limburg, het aspergeland bij uitstek, promoot dit jaar het aspergeseizoen in haar regio met een aspergekaart met daarop 12 fietsroutes. De routes voeren door het unieke aspergelandschap en langs een groot aantal restaurants en hotels. De aspergekaart heet toepasselijk: Route des Asperges.

Naast de fietsroutes vindt de lezer op de kaart presentaties van de restaurants en hotels. Deze hebben speciaal voor het aspergeseizoen een asperge-arrangement of aspergemenu samengesteld.

Ook is er een asperge-activiteitenkalender opgenomen met daarin evenementen, zoals een aspergedag in het Nationaal Aspergemuseum De Locht (25 april) en een asperge fietsdriedaagse (28 t/m 30 mei).

Naast de toeristische tips, bevat de kaart ook bereidingstips en een traditioneel aspergerecept.

De kaart biedt de lezer de mogelijkheid om zijn vakantie of dagtrip naar Noord- en Midden-Limburg te plannen nog voor dat het aspergeseizoen traditioneel op de derde donderdag van april van start gaat. Het aspergeseizoen duurt tot de feestdag van St. Jan op 24 juni.

De kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV's in Noord- en Midden-Limburg. De kaart is ook aan te vragen via tel. 0900-202 5588 (35 ct.p.m.) of info@reqiovw.nl.