Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-02-2004

Televisie
OPGELICHT
Uitzending zaterdag 21 februari
Nederland 2 ­ 22.02 uur

OMSTREDEN BELGISCH-ZEEUWSE AANNEMER FAILLIET

Aannemer Christophe Daem, geboren in België maar al jaren woonachtig in Zeeland, is failliet. Nadat zijn bedrijven bankroet werden verklaard, is nu ook het persoonlijke faillissement uitgesproken. De vele schuldeisers die Daem in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, lijken daarmee de laatste hoop te hebben verloren. Volgens de curator die Daems faillissement begeleidt, hebben zich al dertig schuldeisers gemeld voor een bedrag van 150.000 euro. Dat blijkt uit een uitzending van het TROS-programma OPGELICHT van zaterdag 21 februari.

De aannemer benadeelde onder meer zijn buurman, B. Leendertse. Hij zou zijn woning verbouwen, incasseerde 17.000 euro, maar deed niets. Leendertse zit nu met een onbruikbare bouwval die hij zelfs niet kan verkopen. Hij betitelt Daem als een regelrechte oplichter. Die mening wordt gedeeld door een aantal andere klanten van de aannemer, die via hem kozijnen bestelden en betaalden, maar nooit iets kregen geleverd.

In OPGELICHT zegt Daem toe dat hij de zaken zal oplossen. Deze opname dateert al weer van even geleden en de gedupeerden hebben sindsdien niets meer gehoord. Ook inzake zijn faillissement steekt Daem volgens de curator 'zijn kop in het zand'.

OPGELICHT wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg.

Surf voor informatie naar www.opgelicht.nl.