--------------------------------------------------------------------------
     Gezondheidsdienst voor Dieren bundelt certificatiesystemen voor      
          efficiëntere bewaking en bestrijding van dierenziekten          
--------------------------------------------------------------------------
Brussel (België)/Deventer (Nederland), 19/02/2004

Press contacts:

----------------------------------------+----------------------------------------
 NewsEnginePR                            Intalio                                
 Eef De Vos                              Philippe Van Impe                      
 Tel: 32 3 260 96 46                     Tel: 32 2 687 33 35                    
 eef.devos@newsenginepr.com              pvanimpe@intalio.com                   
----------------------------------------+----------------------------------------
De Nederlandse Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), dat gezondheidscertificaten uitreikt voor groepen landbouwdieren, gaat een overkoepelend certificatiesysteem invoeren waarmee een efficiëntere bewaking van de dierengezondheid mogelijk wordt. Bovendien zal de organisatie sneller programma's kunnen aanpassen en invoeren, adequater kunnen reageren op uitbraken zoals MKZ (Mond- en Klauwzeer) en ook buitenlandse gegevens kunnen verwerken.

Het softwarebedrijf Intalio levert de basistechnologie voor het nieuwe systeem dat de naam COS-B (CertificeringsOndersteunend Systeem) meekrijgt. De Nederlandse IT-dienstverlener en integrator PerfectConnection (hoofdaannemer) en de Belgische BPM-implementatiespecialist Alexsys Consulting tekenen voor de implementatie.

Informatisering is cruciaal voor de uitvoering en bewaking van de certificatieprogramma's van de GD. Computersystemen houden immers bij welke processen moeten worden doorlopen om een certificaat te verwerven en te behouden. Bovendien wordt bij elk proces vastgelegd wie bevoegd is om de bijbehorende acties uit te voeren. Op grond van al die gegevens initiëren de systemen de noodzakelijke acties en sturen ze berichten naar de relevante betrokkenen, zoals veehouders, dierenartsen en het laboratorium. Ook de tijdige aflevering van de resultaten en het versturen van herinneringen worden via informatica geregeld.

Prof. Dr. A. Pijpers, directeur van de GD: "Via een overkoepelende sofwaretoepassing gaan we onze certificeringprogramma's voor de verschillende diersoorten in één systeem onderbrengen en laten samenwerken. Op die manier zullen we efficiënter kunnen werken en sneller kunnen ingrijpen bij ziekte-uitbraken, zelfs als die meerdere dierensoorten treffen zoals bij mond- en klauwzeer het geval is. Het nieuwe systeem zal ons ook toelaten om buitenlandse gegevens te verwerken."

De GD selecteerde Intalio, een uitgever van BPM-software (Business Process Management), als technologieleverancier. Intalion³, de BPM-toepassing van Intalio, zal als overkoepelende beheerstoepassing de bestaande systemen koppelen. De software zal de GD toelaten om bestaande certificatieprocessen sneller en efficiënter te sturen. Bovendien kunnen programma's sneller worden aangepast en ingevoerd.

Als privé-organisatie levert de GD informatie over de gezondheid van landbouwhuisdieren onder de vorm van certificaten die het uitreikt aan zo'n 100.000 aangesloten veehouders en de Nederlandse overheid. De instelling heeft daarmee een grote verantwoordelijkheid over de productie van veilig voedsel en het toezicht op de dierengezondheid. In totaal voert de GD ongeveer 40 verschillende certificatieprogramma's, verdeeld over diverse diersoorten.

Onder druk van het maatschappelijk belang van voedselveiligheid, worden steeds vaker nieuwe bestrijdings- en bewakingsprogramma's rondom dierziekten geïnitieerd. Om het mogelijk te maken deze certificeringsprogramma's in een relatief korte tijd te implementeren, is gekozen voor Intalio.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------
 Over Intalion³                                                            
 Intalion³ is de eerste op standaarden gebaseerde en platform-neutrale     
BPM-toepassing (Business Process Management). Via de software kunnen bedrijfsprocessen worden ontworpen, uitgevoerd, onderhouden en geoptimaliseerd. Dat kan door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur binnen een onderneming. Via Intalion³ kunnen zakelijke gebruikers en technici dezelfde modellen hanteren om hun bedrijfsprocessen in kaart te brengen en aan te passen. Organisaties kunnen zo de volledige levenscyclus van hun bedrijfsprocessen beheren, van ontwerp tot uitvoering en optimalisering.

Over Intalio
Intalio is een vooraanstaande leverancier van BPM-systemen (Business Process Management) waarmee top-2000-bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.
Via de systemen van Intalio kunnen zakelijke bedrijfsprocessen direct worden uitgevoerd en beheerd door zakelijke gebruikers, gebruik makend van de bestaande IT-systemen. Intalio werd opgericht in juli 1999 door een groep ervaren ondernemers en erkende ontwikkelaars van bedrijfssoftware. De onderneming is in handen van een aantal private investeerders en heeft zijn hoofdkwartier in San Mateo (Calif./VS). Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Brussel. Meer informatie staat op de website www.intalio.com.

Over PerfectConnection
Perfect Connection is een IT-leverancier met een jarenlange ervaring in het leveren van inventieve oplossingen voor complexe ICT-vraagstukken. De dienstverlening van Perfect Connection is gericht op het implementeren, managen en optimaliseren van ICT-infrastructuren en bijbehorende bedrijfsprocessen. Perfect Connection is een specialist op het gebied van systeemintegratie en documentbeheer. Tot haar klanten behoren bedrijven en (semi-)overheid. Perfect Connection is partner van Intalio en gevestigd in Almere, Nederland. Meer informatie staat op www.perfectconnection.nl.

Over Alexsys Consulting
Alexsys Consulting is een IT-dienstverlener, gespecialiseerd in de implementatie van toepassingen voor handel, supply chain en logistiek. Alexys is een geprivilegieerde partner van Intalio en staat in voor de distributie van diens software in de Benelux. Het bedrijf levert voorts allerlei integratiediensten, waaronder training, consulting en ondersteuning. Alexys Consulting heeft vestigingen in Brussel en Parijs, en werkt voor belangrijke Europese retailers en leveranciers van consumentenartikelen. Meer informatie staat op www.alexsys-consulting.com. Ref.:INTA0024-2F177A