Gemeente Amsterdam

De nachtburgemeester na één jaar
18 februari 2004 - Johanneke Helmers
Het is een jaar geleden dat de Nachtwacht in Paradiso tot Nachtburgemeester van Amsterdam is verkozen. Dit viert de Nachtwacht tijdens haar wekelijks salon, de Nachtwachtkamer: op de zolder van Amstel 2 Amsterdam.

De Nachtwacht is een collectief van acht gelijkgezinden dat zich als bemiddelaar, initiator en creatieve denktank inzet voor de maatschappelijke erkenning van de sociale, culturele en economische waarden van het nachtleven. Hiertoe werkt zij aan goede relaties tussen mensen en organisaties uit het dag- en nachtleven met betrekking tot de nacht en de evenementencultuur.

Het afgelopen jaar heeft de Nachtwacht hard gewerkt aan haar brede netwerk en heeft naast het schrijven van de eerste Nachtnota verschillende politieke en culturele activiteiten georganiseerd of daaraan deelgenomen, zoals Nachtvisie i.s.m. wethouder Belliot, Nachttour i.s.m. Arcam en de Balie, Topbespreking tijdens het Amsterdam Dance Event en LoveDance t.b.v. Aidsbestrijding in Paradiso.

Op dit moment werkt de Nachtwacht aan een aantal projecten waarover tijdens de Nachtwachtkamer meer verteld wordt.

Leden van Stichting Nachtwacht Amsterdam zijn: Joost van Bellen, Lex Breet, Felix van der Eerden, Anne Hemker, Dick Koopman, Kim Tuin, Puck Verdoes en Maz Weston.

© Gemeente Amsterdam