NAVIGON

NAVIGON maakt van mobiele telefoons complete navigatiesystemen

NAVIGON maakt van mobiele telefoons complete navigatiesystemen: gebruikersvriendelijkheid staat op de voorgrond

Hamburg (ots) - De mobiele navigatie voor de Personal Digital Assitant van NAVIGON heeft de afgelopen jaren een vaste plaats weten te veroveren. Naar aanleiding van de CeBIT 2004 van 18 tot 24 maart volgt NAVIGON de trend van de smartphones: er zullen op maat gesneden navigatieoplossingen en Location Based Services voor mobiele telefoons worden gepresenteerd.

Het gebruik is uiterst eenvoudig! Nadat de bestemming via het toetsenbord van de telefoon werd ingevoerd en vervolgens naar een server gestuurd, komt via het transmissieprotocol GPRS de benodigde corridor per kerende post terug. In combinatie met een GPS-ontvanger, verandert elke mobiele telefoon na het eenvoudig downloaden van software en kaarten in een mum van tijd in een compleet navigatiesysteem.

Bij NAVIGON wordt altijd een voldoende breed berekende corridor doorgestuurd, die ook meermaals verkeerd-rijden vergeeft en het snel terugvinden van de geplande route te allen tijde mogelijk maakt. Hiervoor hoeft men dus niet opnieuw te betalen of een nieuwe route aan te vragen.

'Bij de navigatiesystemen voor mobiele telefoons geven wij gebruikersvriendelijkheid en een comfortabele routebeschrijving de hoogste prioriteit', aldus Philipp Hess, Head of Mobile Internet. 'Daarom hebben wij voor de ontwikkeling de tijd genomen, om zo een geperfectioneerd product op de markt te kunnen brengen.'

Ontwikkeld worden de toepassingen voor fabrikanten van mobiele telefoons, telecommunicatiebedrijven of dienstenaanbieder, zogenoemde providers. De overzichtelijke kaartweergave wordt geleverd door de samenwerkingspartner MapSolute, bekend van het beproefde internetportaal map24.de.

NAVIGON is op de CeBIT aanwezig in hal 12, stand B35, en in de partnerstanden van Microsoft in hal 4 en Navigation Technologies in hal 27, stand C48.

Over NAVIGON

De navigatiespecialist met hoofdkantoor in Hamburg is al meer dan tien jaar actief op de markt. Als toeleverancier en ontwikkelingspartner voor autobedrijven ontwikkelt NAVIGON oplossingen voor rijhulpsystemen en on- en offboardnavigatiesystemen voor auto's. Verder is NAVIGON - samen met partners zoals de BMW-groep, DaimlerChrysler en SiemensVDO - leidinggevend betrokken bij het EU-project ActMAP, dat gestandaardiseerde mechanismen voor de updating van digitale wegenkaarten in voertuigen ontwikkelt. Voor de uitwerking van een uniforme interface voor rijhulpsystemen heeft NAVIGON zich ook geëngageerd in het ADASIS-forum - naast bijv. Audi, BMW, DaimlerChrysler, het Fordresearchcentrum, Honda, Mazda, Nissan, Opel, Porsche, het PSA-concern, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Persfoto's onder: www.navigon.com / Media Information

Gebruikersnaam: navigon, wachtwoord: @media

ots Original Text Service: NAVIGON GmbH
Internet: http://www.presseportal.de

Perscontact:
Petra Klähn
NAVIGON GmbH
Manager PR
Isekai 19
D-20249 Hamburg
Tel.: +49-40-380 383-21
Fax: +49-40-380 383-79
E-mail: petra.klaehn@navigon.de
Internet: www.navigon.de

Bedrijfscontact Mobile Internet:
Philipp Hess
NAVIGON GmbH
Head of Mobile Internet
Isekai 19
D-20249 Hamburg
Tel.: +49-40-380 383-11
Fax: +49-40-380383-79
E-mail: philipp.hess@navigon.de
Internet: www.navigon.de

19 feb 04 09:27