Politie Zeeland


O-1153-2004 Politie rond onderzoek naar oplichting af

De Zeeuwse politie heeft deze week het onderzoek ter zake oplichting tegen de eigenaar van een bouwbedrijf in Goes afgerond. De eigenaar van het bouwbedrijf, een 28 jarige inwoner van 's Heer Arendskerke, is nog voortvluchtig en de officier van justitie in Middelburg heeft zijn opsporing een aanhouding gelast.

Het bouwbedrijf deed veel woningrenovaties en bood hiervoor kunststof kozijnen, goten en serres aan. Na het uitbrengen en aanvaarden van een offerte, betaalden de opdrachtgevers een gedeelte van de afgesproken aanneemsom. Daarna werden soms kleine voorbereidende werkzaamheden verricht, waarna verder niets meer gebeurde. Vaak ook werd er helemaal niet geleverd. Wanneer men contact met het bedrijf/de eigenaar zocht was er altijd en smoes waarom er nog niets werd gedaan/geleverd. De meeste feiten vonden plaats in 2003.

De Zeeuwse politie heeft totaal 12 aangiftes van een dergelijke oplichting van benadeelden onderzocht.
De eerste aangifte van oplichting werd in september 2003 gedaan bij de politie in Goes. De benadeelden komen uit zuidwest Nederland.
Daarnaast wordt de man verdacht van het doen van een valse aangifte van diefstal uit zijn bedrijf, van valsheid in geschrifte en verduistering van bouwmateriaal.