PERSBERICHT - 2004-02-19

Nederlandse hotelier onthult 'alles' over mondaine Franse regio

Bijzondere reisgids over Cote d'Azur van Arnold Verhoeven

De Nederlandse restaurateur Arnold Verhoeven, die al jaren met echtgenote Debby een hotel runt nabij Cannes aan de Cote d'Azur, brengt in maart zijn derde boek uit. Het is een bijzonder boek, onmisbaar voor eenieder die de Franse Riviera gaat bezoeken en alles over de streek wil weten.

Eerder schreef Arnold Verhoeven twee boekjes ('Gek van de Cote d'Azur' en 'Lang leve de Cote d'Azur') met korte verhalen over hun belevenissen in Zuid-Frankrijk, met name in en rond hun hotel in Cannes. Ditmaal verschijnt 'Gouden vakantie tips voor de Cote d'Azur'.

Het is een reisgids, maar dan een die met geen enkele andere reisgids te vergelijken is. Door het simpele feit, dat Arnold en Debby Verhoeven details kennen van deze paradijselijke en mondaine streek die geen enkele reisjournalist kan weten. En het mooie is dat Arnold Verhoeven hierover kan verhalen als geen ander.

Dat bewezen zijn twee vorige boeken al, die als warme broodjes over de toonbank gingen. Wie Arnold Verhoeven wil zien en horen vertellen, moet de TV Show Op Reis van Ivo Niehe de komende weken in de gaten houden, want Niehe en zijn team waren al te gast bij Arnold en Debby Verhoeven in Cannes.

Arnold en Debby Verhoeven hebben hun praktische kennis van de mondaine streek samengevat in dit handige boekje. Naast 14 mooie en vooral praktische dagprogramma's met routebeschrijvingen en alle wetenswaardigheden bevat het boekje verder een lijst van 'hotspots' met betrekking tot stranden, discotheken, nachtclubs en restaurants.

Daamaast achtergrondverhalen, handige adressen van mooie wijnchateaus, goede restaurants, alle VVV,s en alle hulpdiensten, Nederlandse artsen, tandartsen, advocaten en makelaars. Verder ook een evenementenagenda, een praktische woordenlijst om optimaal te kunnen genieten van alle Franse gerechten en in geval van nood je verstaanbaar te kunnen maken bij huisarts of ziekenhuis. Ook de mooiste winkel-straten en attracties voor kinderen zijn niet vergeten. Verbluffend is de informatie over de vele megajachten die er dagelijks langs de Franse zuidkust kruisen.

'Gouden vakantie tips voor de Cote d'Azur is de meest complete reisgids over de Franse Riviera met ook de meest opmerkelijke verhalen, die zeer de moeite waard zijn. Ook al ga je zelf niet naar de Cote d'Azur. Het boek is rijk geillustreerd met prachtige kleurenfoto's van de mooiste plekjes aan de Cote d'Azur en het directe achterland, de Provence. Ook deze streek komt namelijk uitgebreid aan bod.

De eerste exemplaren worden op 18 maart (Boekenweek) overhandigd aan Willem Duys en Therese Steinmetz, die al jaren aan de Cote d'Azur wonen, en aan oud-Tourwinnaar Jan Jansen met wie Arnold Verhoeven fietsarrangementen organiseert aan de Cote d'Azur. Het boek is vanaf die dag in de Nederlandse boekwinkels verkrijgbaar.