PERSBERICHT - 2004-02-19

Kamperen met de luxe van eenvoud op 139 'erkende plekken'

Groene Boekje 2004 Natuurkampeerterreinen verschenen

Het nieuwe Groene Boekje 2004 is weer verschenen, het groenste campinggidsje van Nederland waarin alle 139 erkende Natuurkampeerterreinen staan beschreven. Stuk voor stuk mooie plekjes om te kamperen, een schitterende omgeving, ruime plaatsen en rust; met goed basissanitair maar zonder allerlei extra voorzieningen als zwembaden, kampwinkels, horeca, EK-voetbal en ander vertier. Gewoon, genieten. Kamperen met de luxe van eenvoud.

Het Groene Boekje 2004 is 88 pagina's dik en bevat de beschrijvingen van alle 139 natuurkampeerterreinen, inclusief hun ligging, aanwezige voorzieningen, tarieven en bereikbaarheid. Een handig overzichtskaartje van Nederland maakt het zoeken naar een geschikte locatie eenvoudig.

In Het Groene Boekje is ook de Natuurkampeerkaart opgenomen, die nodig is om van deze terreinen gebruik te maken maar tevens 66k een soort 'garantiebewijs' is voor de kwaliteit van het Natuurkampeerterrein. Verder zijn enkele pagina's opgenomen met 'veel voorkomende vragen' en uiteraard de daarbij behorende antwoorden. Duidelijke informatie om misverstanden te voorkmen en het kampeerplezier te vergroten.

Nieuw in 2004, is dat op alle Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer de Natuurkampeerkaart (weer) verplicht is. In 2004 zijn er 5 nieuwe kampeerterreinen erkend als Natuurkampeerterrein. Deze zijn gelegen in Beuningen in Twente, Wehl en Herwen in de Achterhoek, Echterbosch in Zuid Limburg en Sellingen in Groningen tegen de Duitse grens.

De belangstelling voor de Natuurkampeerterreinen is nog steeds groeiende. In 2003 werden bijna 485.000 overnachtingen geregistreerd, hetgeen een toename met 12% betekent ten opzichte van 2002.

Het Groene Boekje is voor 9,= verkrijgbaar bij de Stichting Natuurkampeerterreinen, Postbus 413, 3430 AK Nieuwegein, telefoon 030-6033701 (di t/m vr van 10.30-12.30 u), via
www.natuurkampeerterreinen.nl, een groot aantal reisboekhandels en buitensportzaken en bij alle ANWB-kantoren en VVV/ANWB-agentschappen.

Naast Het Groene Boekje is bij de Stichting Natuurkampeerterreinen een gratis folder "Kamperen met de luxe van eenvoud" verkrijgbaar met algemene informatie over Natuurkampeerterreinen in Nederland.