Ingezonden persbericht


19 februari: Avond voor Liefhebbers

Turkse Verhalen in de Kunstkerk Dordrecht

Fototentoonstelling - Eten - Muziek - Literatuur

Op donderdag 19 februari is er in de Kunstkerk Dordrecht een Avond voor liefhebbers. In de bijzondere openstelling van de tentoonstelling 'Gurbetçi. Home is where I left my dreams.' presenteert de Kunstkerk een programma voor liefhebbers van Verhalen.

Tussen de grote witte meubels van de tentoonstelling komen vanavond allerlei vormen van verhalen over Dordrecht en Turkije langs, bij de Turkse Maaltijd, puur en vers, de Saz muziek door Dordtse muzikanten en de tentoonstelling "Gurbetçi. Home is where I left my dreams." Schrijver Halil Gür is vanavond onze speciale gast, hij neemt de bezoekers mee op reis en houdt zo een ieder een spiegel voor. De avond begint om 18.30 uur en de toegang voor de gehele avond bedraagt E 25 , inclusief Turkse maaltijd en live muziek. Om teleurstelling te voorkomen uiterlijk voor 17 februari reserveren. Dit kan op tel. 078 639 8555 of via kunstkerk@dordrecht.nl

Schrijver Halil Gür neemt de Liefhebbers mee in zijn verhalen. De in 1974 naar Nederland gekomen Turkse schrijver Halil Gür is een verteller. Zijn verhalen en boeken zijn bekroond met diverse prijzen en zijn gepubliceerd in verschillende bladen zoals Avenue, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. Zijn laatste boek is 'Ik danste met Engelen' . Vanavond toont hij zijn beste kant, die van verhalenverteller. Hij neemt de bezoeker mee op reis en houdt door zijn verhaal een spiegel voor.

Verhalen van Turkse Migranten in de Fototentoonstelling Gurbetçi. Het Stadsarchief Dordrecht presenteert in samenwerking met fotograaf Ahmet Polat het verhaal van Turkse migranten in Dordrecht. Hun verwachtingen, heimwee en persoonlijke ervaringen zijn vastgelegd in een serie foto's en interviews. Foto's en verhalen van twee werelden: Kayapinar in Turkije en Dordrecht in Nederland. Niet alleen de migranten zelf, maar ook hun kinderen komen aan het woord. Wat betekent het om op te groeien in een wereld waar de normen en waarden binnen het gezin verschillen met die van de Nederlandse samenleving? Het behoud van twee culturen; de oude waarden respecteren en de nieuwe waarden, als overlevingsmanier integreren. Een eerlijke weergave van de verwarring.

Dordtse muzikanten vertellen via de Saz.
Ali Karagöz, Mumtaz Özdal, Ibrahim Acer en Mehmet Çali spelen Saz. Speciaal voor de Avond voor Liefhebbers zingen ze en vertellen ze over de traditionele Turkse muziek. Een bijzonder optreden in een bijzondere setting.

programma

18.30 uur Kunstkerk open

19.00 uur Turkse maaltijd gemaakt door restaurant Mozaik

20.30 uur Verhaal: Halil Gür

21.30 uur Concert en bekijken tentoonstelling

Reserveren zo spoedig mogelijk (om teleurstellingen te voorkomen) en uiterlijk vóór dinsdag 17 februari per e-mail of telefoon: Kunstkerk@dordrecht.nl of 078 639 85 55. Kunstkerk Dordrecht, Museumstraat 65 Dordrecht, Tegenover het Dordrechts Museum