Ingezonden persbericht

Ziekenhuis bespaart kosten dankzij digitale operatiekamers

HOOFDDORP, 20040219 -- Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam realiseert samen met Smith & Nephew en haar partner Sony momenteel twee digitale operatiekamers, die medio april gereed zijn. De operatiekamers worden voorzien van de allernieuwste apparatuur op het gebied van endoscopie, archivering, video- en audioconferencing.


Groot voordeel van deze operatiekamer is de mogelijkheid patiëntendossiers in het gehele ziekenhuis op te vragen in digitale vorm. Daarnaast kunnen specialisten vanuit de operatiekamer communiceren met collega's buiten de operatiekamer of in een ander ziekenhuis, overal ter wereld. Hierdoor kan een tweede specialist op afstand meekijken, bijvoorbeeld voor het geven van een second-opinion.

Deze toepassing van hoogstaande technologie verhoogt de efficiëntie binnen de operatiekamers hetgeen een gunstig effect heeft op de kosten.

De door Smith & Nephew en Sony ontworpen digitale operatiekamer wordt inmiddels met succes toegepast binnen het Universiteitsziekenhuis Ullevål in Noorwegen.