NCH HYDRAULIC SYSTEMS

NCH sluit contract van 20.000.000 Euro met Abidjan (Ivoorkust)

Hoogeveen, 19 februari 2004

NCH Hydraulic Systems uit Hoogeveen heeft vandaag een contract afgesloten voor het realiseren van een afvaloverslagstation in Abidjan ter waarde van 20.000.000 Euro.
Voor het opzetten van het systeem krijgt NCH dit jaar 5.000.000 Euro terwijl voor de komende 15 jaar een managementfee van 1.000.000 Euro jaarlijks is afgesproken.
NCH is wereldwijd specialist op het gebied van vuiloverslag. Overslagstations, zoals er nu één in Abidjan komt, staan al in Australië (Perth), Chili (Santiago), Maleisië (Penang) en China (Chongmin, Chengdu en Jingan). Vanuit Abidjan hoopt NCH haar activiteiten in Afrika verder te kunnen uitbreiden.

NCH heeft een systeem ontwikkeld waarbij vrachtwagens het afval van bovenaf in verticale silo's lossen, waarna het wordt samengeperst door een verrijdbare pers met een capaciteit van 30 ton. Volle silo's worden direct vervangen door lege, waarna de volle silo's naar de afvalstortplaats worden gebracht. Dit Multi Compact systeem werkt uiterst efficiënt zonder lekkages en stankoverlast.

Een delegatie van 6 personen, onder wie de gouverneur van Abidjan, de heer Djedji, twee vice-gouverneurs, de directeur generaal gemeentewerken en twee ondernemers, was vanmiddag bij de ondertekening van het contract in Hoogeveen aanwezig.
De hoofdstad van Ivoorkust Abidjan telt meer dan 2 miljoen inwoners en is evenals Rotterdam een havenstad. Na een bezoek vanmiddag aan de afvalverwerking in Wijster zal de delegatie uit Ivoorkust morgen een bezoek aan Rotterdam brengen.