Gemeente Oosterhout

Sportproject voor senioren breidt zicht uit

GALM 5, wijk Dommelbergen 2, Oosterheide en kerkdorp Dorst

Het Galm project breidt zich wegens succes verder uit. Inwoners tussen de 55 en 65 jaar van Dommelbergen 2, Oosterheide en Dorst zijn inmiddels aangeschreven.

Belangstellenden uit deze wijken of kerkdorp komen 20 februari a.s. bijelkaar voor een testdag. Daar nemen ze deel aan een motorische fitheidstest (Groninger Fitheidstest) waarbij de o.a. reactiesnelheid, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen getest worden. Dit resulteert in een persoonlijk bewegingsadvies.

De test vindt plaats in de HAMO Tennishal aan de Patrijslaan in Oosterhout, en de kosten bedragen
3,50 per persoon. U kunt zich daarna inschrijven voor een 12- weeks introductieprogramma waarin, elke week aandacht is voor een andere tak van sport. Ook kunt u aansluiten bij de reeds bestaande sportgroepen voor senioren in Oosterhout. De ervaring leert dat het erg gezellig is om samen met leeftijdgenoten te werken aan je conditie en gezondheid. "Eigen tempo" is een bepalende factor binnen de lessen. Indien u al eens eerder bent benaderd voor het project, en u niet heeft deelgenomen is er nu weer de mogelijkheid om de test te doen en aan te sluiten bij de groep die bij u in de buurt actief is. Gezondheid en bewegen zijn nauw met elkaar verbonden, doet u met ons mee?

GALM is een sportstimuleringsproject, uitgevoerd door de Sportraad Oosterhout in opdracht van de gemeente Oosterhout. Mede ondersteund door Merites (MBvO), GGD West -Brabant, Kruiswerk Mark en Maas, Steunpunt Mantelzorg Oosterhout / Geertruidenberg en Stichting Sportservice Noord- Brabant.

Het project is bedoeld om mensen tussen 55 en 65 jaar die niet of bijna niet sporten (bewegen) weer actief te krijgen met een leuk aanbod aan activiteiten.

Heeft u vragen over het project en / of de testdag dan kunt u het beste contact opnemen met de Sportraad Oosterhout, Rian Tichelaar, 0162 451778 (ochtend) of mailen naar sportraad-oosterhout@planet.nl

4/3/2004