Politie Groningen

Persberichten vrijdag 220 februari 2004

Provincie Groningen 20-02-2004 -

Groningen: jongen (17) steelt snack
Door het cameratoezicht werd donderdagnacht gezien dat een 17-jarige jongen uit Zuidlaren een luikje van een snackbar aan de Grote Markt open boog en er een snack uithaalde. De jongen werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn ouders werden gewaarschuwd.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Laan 1940-1945 werd donderdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 830 passerende voertuigen reden er 20 sneller dan 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 98 km per uur. 2408 voertuigen werden donderdagmiddag op de Beneluxweg gecontroleerd op snelheid. 98 reden sneller dan 70 km per uur. Hoogste snelheid 105 km per uur. Op het Heerdenpad werd donderdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Vier bonnen voor geen verlichting en twee voor het rijden met een brommer over een verplicht fietspad. Op de Eikenlaan werden 12 fietsers bekeurd voor het rijden zonderverlichting en in de Nieuwe Ebbingestraat werden 64 bekeuringen uitgedeeld voor hetzelfde feit. Op de Korreweg en Oostersingel vielen tenslotte 46 bonnen voor het niet voeren van verlichting. In Haren werd op de Oosterweg gecontroleerd op de verlichting en hier vielen 8 bonnen. Er werden 60 (brom)fietsers gecontroleerd. Een veiligheidsgordelcontrole werd donderdagmiddag op de Noorderhaven gehouden. Op het aantal van 320 gecontroleerde voertuigen werden er 21 bekeuringen uitgeschreven. Verdere werd er nog een radardetector in beslag genomen. In de Verlengde Visserstraat werden 72 bestuurders gecontroleerd op de autogordel. Negen bonnen werden uitgedeeld. Op de Antwerpenweg werden donderdagochtend 8 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel en een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Groningen: aanrijding met fietser
Bij het afslaan vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar de Sportlaan zag een 35-jarige automobilist uit Groningen door de laagstaande zon een 78-jarige fietsende Stadjer over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bejaarde fietser ten val kwam. Hij werd met lichte verwondingen voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevallenregistratie is opgemaakt.

Groningen: man (42) verdronken in van Starkenborgkanaal Een schipper zag donderdagochtend het levenloze lichaam van een 42-jarige man uit Groningen drijven in het van Starkenborghkanaal Met behulp van de waterpolitie en de brandweer werd het lichaam uit het water gehaald. De politie sluit vooralsnog een misdrijf uit. Het lichaam van de Stadjer is door de officier van justitie vrijgegeven.

Groningen: snorfietser vliegt uit de bocht
Een 37-jarige snorfietser uit Groningen vloog donderdagochtend op de kruising van de Berlageweg met de van Eesterenlaan uit de bocht en kwam ten val. De man raakte een trottoirband, vloog door de lucht en kwam met zijn hoofd tegen een muurtje terecht. Een getuige die het gebeuren voor zijn ogen zag afspelen verleende eerste hulp. De man werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

BERICHTEN REGIO KOMEN LATER