Provincie Overijssel

Rietkerk geeft Raalte pluim voor woonbeleid

Gedeputeerde Rietkerk is zeer tevreden over het woonbeleid in Raalte. De gemeente besteedt namelijk ruim aandacht aan het wonen van specifieke doelgroepen als starters, ouderen en woonwagenbewoners. Rietkerk gaf de Parel van Salland zijn complimenten tijdens een kennismakingsbezoek.

De provincie heeft aan Raalte vijfitg extra woningen toegewezen ten behoeve van het centrumplan, vanuit de provinciale knelpuntenpot woningbouw. De provincie is blij dat de gemeente deze woningen gebruikt om voorrang te geven aan starters en ouderen. De nieuwe woonwijk 'De Enk', zal bestaan uit 116 woningen, waarvan 16 appartementen, zal zich onderscheiden door een tuindorpachtige sfeer met woningen in de jaren dertig stijl voor jong en oud.

Woonwagens
Gedeputeerde Rietkerk was daarnaast ingenomen met de wijze waarop de gemeente Raalte omgaat met de integratie van woonwagenbewoners. Zo is er in het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk, op het voormalige bedrijfsterrein van de laarzenfabriek Hevea, voor de huisvesting van vier gezinnen een locatie opgenomen. Hierop zullen geen traditionele woonwagens worden geplaatst, maar vier chaletachtige woningen, die goed zijn ingepast in de nieuwe woonwijk.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel