LIOF


Amerikanen geïnteresseerd in life science incubator

Het Amerikaanse bedrijf Bioheart Inc.overweegt zich te vestigen in de life science incubator Biopartner Center Maastricht. Bioheart met hoofdkantoor in Weston (Florida, VS), is gespecialiseerd in celtherapie voor het hart. In de incubator wil Bioheart een productie-unit vestigingen voor het kweken van cellen.

Het gaat hier om een baanbrekende, innovatieve therapie. De samenwerking met het wetenschappelijk instituut CARIM van de Universiteit Maastricht is voor Bioheart van wezenlijk belang. Provincie, gemeente Maastricht, UM/AZM en LIOF werken dan ook nauw samen om kennis en bedrijvigheid in dit verband bij elkaar te brengen. De incubator, een broedplaats voor startende, en nieuwe life science bedrijven, biedt daarbij letterlijk en figuurlijk de ruimte.

Vandaag was Howard J. Leonhardt (oprichter en bestuursvoorzitter van Bioheart) in Maastricht om de locatie Biopartner Center te bekijken. Gedeputeerde Martin Eurlings (Economische Zaken), Jan Thio (Life Sciences LIOF) en Jan Cobbenhagen (directeur Biopartner Center) leidden Leonhardt rond en vertelden hem over de perfecte mogelijkheden in de onmiddellijke omgeving van UM en AZM maar ook over de overige gunstige vestigingsvoorwaarden en woon- en leefklimaat in Limburg.

Bioheart verkeert nog in de fase van onderzoek. Dit betekent dat het product van het bedrijf, de innovatieve celtherapie, nog een aantal fases van klinisch onderzoek zal moeten ondergaan alvorens het breed kan worden geïntroduceerd. Als het bedrijf in de incubator van start gaat dan zal het daar beginnen met circa 10 arbeidsplaatsen. Op termijn en bij succesvolle onderzoeksresultaten acht Bioheart een vestiging van zon 200 arbeidsplaatsen in deze regio realistisch. Het eerste contact met Bioheart komt voort uit het netwerk van LIOF.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 20 februari 2004

Inlichtingen:

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
Telefoon: 043 3 280 280
Email: FRidderbeekx@liof.nl

Zie ook: www.bioheartinc.com

20-02-2004