Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hong kong zomerbeurs haakt in op nieuwe trends

De Hong Kong Trade Development Council organiseert in juli een nieuwe zomerbeurs voor geschenkartikelen, huishoudelijke artikelen en speelgoed. Het evenement biedt inkopers nieuwe inkoopmogelijkheden en stelt innovatieve producenten in de branche in staat om hun nieuwste vondsten aan de wereld te tonen.

De gecombineerde beurs voor huishoudelijke artikelen en geschenkartikelen die vanwege de SARS-problemen afgelopen juli werd gehouden, trok meer dan 62.000 bezoekers uit alle delen van wereld. Voor de organisator van de beurs, die hiermee van de nood een deugd wist te maken, was het enorme succes aanleiding om deze nieuwe seizoensbeurs dit jaar te herhalen.

Anne Chick, Senior Exhibitions Manager van de HKTDC: "Door de goede resultaten van afgelopen juli hebben we ons gerealiseerd dat inkopers behoefte hebben aan een inkoopmogelijkheid halverwege het jaar. Deze beurs is gericht op inkopers die regelmatig op zoek zijn naar nieuwe ontwerpen en trendy artikelen".
De beurs valt samen met de zomervakantie in sommige delen van Europa. Daardoor kunnen inkopers naar Azië reizen voor de beurs en tegelijk hun zomervakantie in de regio houden, hetgeen de trip een stuk aantrekkelijker maakt.

De nieuwe beurs verwacht rond de 1000 bedrijven op het gebied van geschenkartikelen, huishoudelijke artikelen en speelgoed. Op de lijst staan firma's uit Hong Kong, het Chinese vasteland, Taiwan, India, Vietnam, Thailand, Korea, de Filippijnen, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Singapore, met groepspaviljoens van het Chinese vasteland, Taiwan en Thailand. Op de nieuwe beurs staan de volgende thema's centraal:
· geschenken - nadruk op kleine geschenken, zoals fotolijsten, premiums, briefpapier en modieuze sieraden;
· eten en koken - keukenbenodigdheden, nieuwe snufjes en allerlei tafelbenodigdheden;
· wonen - aandacht voor talloze woonbenodigdheden, zoals badkameraccessoires, spullen voor de tuin en buiten, schoonmaken en bewaren, doe-het-zelf-producten, kleine huishoudelijke apparaten, etc.; · stijl en inrichting - kunstbloemen, meubels en verlichting, en andere woonaccessoires;
· sport en spel - nadruk op allerlei speelgoed en sportartikelen, en artikelen voor feesten en feestdagen.

Naast de vijf themagebieden is er een speciale afdeling genaamd Treasure Island, waar topproducten op het gebied van design, innovatie en vakmanschap worden tentoongesteld. Treasure Island bevindt zich in Hal 1 en zal naar verwachting ongeveer twintig deelnemers tellen.

Bel voor nadere informatie:
Hong Kong Trade Development Council
George Ammerlaan
Prinsengracht 771
1017 JZ Amsterdam