Gemeente Den Haag

februari 2004
Ecokids van start (10 februari)

De Haagse Ecokids gaan weer van start op stadsboerderij de Herweyerhoeve in het Zuiderpark. Op zaterdag 21 februari kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar helpen met het knotten van wilgen. Dit is de eerste activiteit uit een reeks van 10. De activiteiten vinden altijd plaats op zaterdag tussen 10.00 - 13.00 uur.

Ecokids
Het project Ecokids is vijf jaar gelden gestart omdat de gemeente kinderen actief bezig wil laten zijn met hun eigen leefomgeving, natuur en milieu. Door het jaar heen ondernemen de ecokids verschillende activiteiten. Dit jaar gaan de ecokids onder meer wilgen knotten, brood en pannenkoeken bakken, in de moestuin werken en strandjutten. Het ecokidsprojcet wordt gecoördineerd door beheerders van stadsboerderij de Herweyerhoeve. Vrijwilligers zorgen voor begeleiding.

Lid worden
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich nog aanmelden als ecokid. Zij moeten zich hiervoor melden bij stadsboerderij de Herweyerhoeve. Een jaarabonnement kost 10 euro. Er kan ook per activiteit betaald worden. Dat is 1 euro per keer. De Herweyerhoeve is te vinden in het Zuiderpark aan de Anna Polakweg 7. Voor meer informatie over de ecokids kunt u contact opnemen met de beheerders van de boerderij, Ilse van der Veldt of Mascha van der Giessen, telefoon 070 - 329 59 92.