Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 22 februari 2004

* CONTROLE HORECAINRICHTINGEN WIJK STAD
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden politiemensen van het district Rotterdam-Centrum in samenwerking met collega's van de afdeling Bijzondere Wetten, personeel van de U.V.W. en de Vreemdelingendienst controles bij diverse horecagelegenheden in de wijk Stad. Bij de in totaal twaalf gecontroleerde horeca-inrichtingen werden onder meer zeven illegaal in Nederland verblijvende medewerkers, twee zwartwerkers en een vrouw die werkte terwijl zij een uitkering had aangetroffen. Twee zaken werden gesloten omdat in één zaak sprake was van een overtreding op de drank/horecawet en bij de ander de exploitant niet aanwezig was.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid stelden zaterdagavond omstreeks kwart voor elf, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een pand aan de Stavenissetraat in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij van 201 planten aangetroffen. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ROTTERDAMMERS IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks elf uur werden vier Rotterdammers (16 en 17 jaar oud) aangehouden nadat zij in een gestolen auto hadden gereden. Surveillerende politiemensen zagen het voertuig over de Stationsstraat rijden en gaven de bestuurder een stopteken in verband met een defect achterlicht. De auto ging er echter vandoor waarna de achtervolging werd ingezet. Nabij de Oldegaarde kwam het voertuig tot stilstand waarna twee verdachten ter plaatse werden aangehouden. Na een korte achtervolging konden ook de twee andere knapen in de kraag worden gevat. Bij navraag bleek dat de auto diezelfde avond vanaf de Dreef in Spijkenisse was ontvreemd, de eigenaresse had dit nog niet geconstateerd. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau Zuidplein.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag hielden politiemensen van het wijkteam Delfshaven een alcoholcontrole op de Westzeedijk. Tussen half zeven en kwart voor één moesten 602 automobilisten een blaastest afleggen waarna één automobilist werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de controle werd een 15-jarige jongen aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagmiddag en -avond snelheidscontroles op Weena, Beukelsdijk en de Spinozaweg. Tussen kwart over twaalf en kwart over één 's middags reden 51 van de 378 automobilisten te hard op het Weena. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 81 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Op de Beukelsdijk lapten 38 van de 1698 passanten de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Tussen half twee en drie uur 's middag bedroeg de hoogst gemeten overtreding 91 km/uur. Op de Spinozaweg hielden 46 van de 541 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Tussen tien over zeven en kwart voor negen 's avond bedroeg de hoogst gemeten snelheid 100 km/uur.


* MAN MISHANDELD; VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagochtend werden twee jongens en een man uit Capelle aan den IJssel (14, 17 en 44 jaar oud) aangehouden nadat zij in de kantine van een voetbalvereniging aan de Prinsenlaan een 34-jarige man uit Rotterdam hadden mishandeld. Het drietal had het slachtoffer opgewacht bij het parkeerterrein en was hem gevolgd naar de kantine. Daar werd de Rotterdammer met onder andere een honkbalknuppel en barkrukken geslagen. Vervolgens ging men er vandoor in een auto. Het slachtoffer werd met onder meer een hoofdwond overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Na een door politiemensen ingesteld onderzoek konden de verdachten in een woning aan het Ina Damman Erf in Capelle aan den IJssel worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld. De toedracht van de mishandeling ligt in de relationele sfeer.