AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 22 februari 2004

Dorien Dek wint zilver op 200 meter NK Indoor

Bij de AA-Drink Nederlands Indoorkampioenschappen atletiek, zaterdag in Gent (B), heeft Prins Hendrik-atlete Dorien Dek (19) uit Goes de tweede plaats behaald op de 200 meter. De Tilburgse studente finishte achter Yvonne Wisse in een persoonlijk record van 25.32 seconden. Wisse, die de beste Nederlandse seizoensprestatie van 24.55 seconden liet noteren, liep in de baan naast Dek, en trok de Nederlandse studentenkampioene goed na de finish in de BLOSO-Topsporthal in België. Eerder die dag had Dek ook al haar persoonlijk record in de kwalificatieserie van de 60 meter verbeterd: van 7.99 naar 7.93 seconden.

Naast Dek was er ook een podiumplaats voor de 20-jarige Bossche werper Erik Cadée. Bij het kogelstoten moest hij Eddy Cardol en Rutger Smith voor laten gaan met een afstand van 17,47 meter, slechts zes centimeter van zijn persoonlijk record. Cardol kwam tot 17,53 meter, en Smith stootte de kogel naar een nieuw Nederlands record van 20,75 meter. Zowel Dek als Cadée behaalden hiermee hun eerste seniorenmedaille in hun carrière.

Een ander onderdeel waar medaillekansen voor Prins Hendrik-atleten lagen, het polsstokhoogspringen, bleef achter bij de verwachtingen. Robbert-Jan Jansen was door een blessure genoodzaakt af te zeggen, en Monique de Wilt haalde haar aanvangshoogte niet bij dit onderdeel.

Wel waren er enkele mooie finaleplaatsen te noteren voor Iris Waanders en Christel Bertens. Waanders verzilverde haar seizoensdebuut met een vierde plaats bij het hinkstapspringen. De Vughtse kwam tot een afstand van 11,33 meter. De Tilburgse Bertens maakte indruk met een vijfde plaats op de 60 meter sprint. Daarop finishte in een tijd van 7.73 seconden, een evenaring van haar persoonlijk record.

Thijs van der Aalst (met persoonlijk record op de 400 meter: 50.83), Boy Aarts (200 meter: 22.65), Pepijn van Hove (60 meter horden: 8.56) en Ralf Kieboom (60 meter: 7.13 seconden) kwamen niet door de kwalificatiereeksen.

Bij de nationale kampioenschappen Veteranen en Junioren B, het voorprogramma van het NK Indoor, kwamen ook Prins Hendrik-leden in actie. Jet van Esch won daar brons bij de vrouwen 45 jaar en ouder op de 200 meter; 31.79 seconden was haar tijd. Tim van den Berg kwam op de 800 meter tot een vierde tijd - en persoonlijk record - bij de jongens B: 2.02.20; Bert van Lith (M40) finishte als zesde op deze afstand. Imme van den Burg nam deel bij het polsstokhoogspringen bij de meisjes en werd twaalfde.