NIERSTICHTING NEDERLAND

Nigel de Jong verrast nierpatiëntjes

Bussum, 22 februari 2004 - Twintig jonge nierpatiënten waren vandaag te gast in de AmsterdamArena tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente. Op speciaal gereserveerde plaatsen zagen ze hoe koploper Ajax met 1-0 won van de club uit Enschede. De nierpatiëntjes woonden de wedstrijd bij op uitnodiging van Ajacied Nigel de Jong, die sinds september 2003 ambassadeur is van de Nierstichting. Na de wedstrijd kregen de kinderen in het AMC tot hun grote verassing nog bezoek van Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Steven Pienaar en Johnny Heitinga.

Het bezoek aan de AmsterdamArena was het belangrijkste onderdeel van een speciale sportieve dag voor deze twintig nierpatiëntjes. Zij zijn onder behandeling bij het AMC waar ze drie keer per week naartoe moeten voor een nierdialyse. Zonder deze bloedzuiverende behandeling kunnen zij niet leven.

Nigel de Jong bezorgde de kinderen een onvergetelijke dag met een echte VIP-behandeling. Voor de wedstrijd werden ze, mét hun broertjes, zusjes, ouders en een aantal verpleegkundigen en artsen van het AMC, per bus naar de Arena vervoerd. Daar kregen ze een exclusief Ajax-pakket met o.a. een t-shirt. Bovendien kregen ze van de gehele Ajax-selectie persoonlijk een bos bloemen overhandigd.

Nigel de Jong wil van deze sportieve dag een jaarlijks terugkerend evenement maken. Hij wordt daarbij gesteund door zijn sponsor adidas. Hij wil hiermee niet alleen jonge nierpatiëntjes een onvergetelijke dag bezorgen, maar ook aandacht vragen voor de problemen waarmee nierpatiënten - jong en oud - te maken hebben.
Omdat zijn moeder nierpatiënt is, is Nigel goed bekend met het werk van de Nierstichting. 'Ik weet van wat de ingrijpende gevolgen van een nierziekte zijn en sta vierkant achter het werk van de Nierstichting.'

De Nierstichting richt zich de komende jaren met haar meerjarenprogramma Opsporing Verzocht op de preventie van nierschade bij jonge kinderen met urineweginfecties. De Nierstichting hoopt daarmee de opsporing en behandeling van urineweginfecties bij jonge kinderen te bevorderen om zo eventuele verdere nierschade te voorkomen.

Noot voor de redactie,